iOS 12: így használhatod mérésre a kiterjesztett valóság által a telefonodat

HusztiD 2018.10.04. 17:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 832

how-to-use-arkit-measure-app-ios-12-iphone-lead

A június elején bemutatott iOS 12 számos újdonságot kapott, ahogyan arról hosszú hetekkel ezelőtt beszámoltunk. Azóta teltek a hónapok, az Apple sorra adta ki a különböző béta kiadásait, most meg ott tartunk, hogy napokon belül megérkezik a végfelhasználói kiadás. Nem olyan régen bemutattuk számotokra, hogy hogyan hozhattok létre saját Memoji-kat, most azonban egy másik fontos újításhoz, a Measure apphoz adunk egy kis segítséget.

Aki újabb iPhone készülékkel rendelkezik, az tudhatja, hogy iOS 11 alatt számos olyan alkalmazás volt, mely kihasználta az ARKit keretrendszerben rejlő lehetőségeket. Nem egy olyan appot találhattunk az App Store-ban, melyek hasonló szolgáltatást kínáltak, mint az Apple féle Measure: lényegében egy virtuális mérőszalagot válthatunk fel általa, mely igazán hasznos lehet, ha valamint gyorsan le kell mérnünk.

Szerencsére nem csak tárgyakat mérhetünk meg vele, hanem az alkalmazást azt is érzékelni fogja, ha éppen egy képet mutatunk neki. Ekkor a program automatikusan felméri annak a méreteit, s kijelzi számunkra, ami például akkor lehet fontos, ha kereteztetni szeretnénk az adott képet. Mivel a Measure egy a kamerán alapuló alkalmazás, így megközelítőleges értékeket jelez számunkra – sajnos az Apple hivatalosan nem tette közzé, hogy milyen a tűréshatár.

how-to-use-arkit-measure-app-ios-12-iphone-2

Hogyan használhatod a Measure alkalmazást iOS 12 alatt?

  1. Nyisd meg a Measure alkalmazást
  2. Kövesd az iOS által kiírt instrukciókat – mozgasd körbe a telefonod
  3. Ha a kijelző közepén megjelenik egy fehér kör egy ponttal a közepén, akkor kezdődhet a mérés a + (hozzáad) funkcióval
  4. Kezdd el mérni az adott tárgyat, amit szeretnél, majd a telefon automatikusan kijelzi az értéket
  5. Koppints a + (hozzáad) jelölésre még egyszer, hogy befejezd a mérést

Nyilván nem fogja felváltani a hagyományos módszert a Measure alkalmazás, de ettől függetlenül több olyan helyzetben részesülhetünk, ahol igencsak hasznunkra lehet. Mit gondoltok az appról?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!