Gyártók szerint is legalább kétéves előnyben van az Apple az Androidos készülékekhez képest

HusztiD 2018.03.21. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 db 298

apple-iphone-x-2017-iphone-x_70

Előző év szeptemberében, mikor az Apple bemutatta az iPhone X-et, akkor a TrueDepth kamerarendszert illetően a vezetők elmondták, hogy nagyjából 1,5-2 éves előnyben vannak a rivális gyártókhoz képest. Ehhez kapcsolódóan az elmúlt napokban jött a hír, hogy a Samsung is csak a Galaxy S10-es modelljeiben mutathatja be elsőnek a saját alternatíváját.

A Reuters nem olyan régen arról számolt be, hogy még az Apple partnerei szerint is nagyjából kétéves előnyben vannak. Az almások számára több olyan partner van, kik egy-egy alkatrészt gyártanak le a kamerarendszerhez, mint a Viavi Solutions, Finsar és az Ams AG. Az oldal beszámolója szerint a gyártók visszajelzése alapján egyelőre egyeduralmat tudhat magának az Apple, ugyanis a 3D érzékelésre képes modulokból jelenleg képtelenség eleget gyártani, ami kielégíti az igényeket.

Ezt nyilván már az Apple nem érzi annyira, mint hónapokkal ezelőtt, hiszen jelenleg kellő mennyiségű iPhone X van a piacon, azonban az olyan konkurens gyártókra, mint a Samsung, Huawei vagy a Xiaomi, lesz kihatással ez a dolog. Az ellátási láncból származó információk alapján annyira nagy hiány mutatkozik, hogy emiatt akár az Apple által említett két évet is kivárhatják a rivális gyártók.

Érdemes megjegyezni, hogy a Gartner felmérése szerint 2021-ben az okostelefonok 40 százaléka lesz az úgynevezett 3D kamerarendszerrel felszerelve. Természetesen sok idő van még addig, de ahogy haladunk előre az időben, úgy fejlődik a technológia, valamint ami a legfontosabb, hogy a gyártóknak is egyre könnyebb lesz legyártaniuk a modulokat, így egyre több telefonban fog megjelenni a fejlett előlapi kamerarendszer.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. g - 2018.03.21. 18:28

    Bízzunk benne, hogy sokan nem csinálnak ilyet, amikor a touch id jobb, biztonságosabb és még az idétlen sziget sem kell hozzá.

  2. Petya - 2018.03.22. 06:48

    Nem vagyunk egyformák.Volt ujjlenyomat olvasós iphonom,sajnos nem tudtam használni munkámból kifolyólag.Autószerelő vagyok folyamatosan sérül,gyógyul,karcolódik az ujjam,nincs egy hét hogy ép maradjon ezért nem is használtam.
    Páromnak mikor meg lett a 7 hát mondom hadnézzem mennyit fejlődött az 5s-emhez képest.Baromi gyors,de tényleg,elképeztő fel sem tűnik hogy használod,lenyűgöző.Párom imádja is jogosan.Nekem viszont valahogy kényelmesebb ez az arcfelismerés.Egy paraszthajszállal lassabb.De és ez nagyon nagy de,finomodott a rendszer az első használatokhoz képest.Távolság nőtt,gyorsabb lett másabb szögeket is elfogad.2 és fél hónapja van meg.Volt olyan helyzet hogy nem is értettem hogy mikor is oldott fel szóval azért nem olyan rossz ám a mindennapokban.Nekem bevált és nagyon szeretem a készüléket baromi jó.

Szólj hozzá Te is!