Amerika lehet az első olyan piac, ahol az Apple Music beelőzi a Spotify-t

HusztiD 2018.02.07. 15:55 Apple Music 0 db 91

apple_music_up_next_daniel_caesar1

A Wall Street Journal legfrissebb beszámolója igen nagy bizakodásra ad okot az Apple számára. Meg nem nevezett, azonban a zenei témában jártas forrásuk szerint ha minden jól megy, akkor az Apple Music idén nyáron megelőzi a Spofity-t, méghozzá nem is akárhol.

Az Apple Music havi szinten 5 százalékos rátával vonzza be az új felhasználókat, míg az ős riválisnál, a Spotify-nál mindösszesen 2 százalékra tehető ez a ráta – persze mindez Amerikában. Ha maradnak az arányok, akkor elviekben idén nyáron az Apple beelőzi ellenfelét. Sajnos a forrás arra nem hivatkozott, hogy melyik szolgáltató pontosan hány millió felhasználóval bírhat az Egyesült Államokban.

Ami érdekességként még kiderült, hogy jelenleg 36 millió előfizetője van az almásoknak. Legutóbb hivatalos számokat szeptember folyamán kaptunk az Apple-től, s akkor még csak 30 millióra volt tehető a bázis. A Spotify sem panaszkodhat egyébként, ugyanis ők nem olyan rég jelentették be, hogy 70 millió fizető felhasználójuk van.

Ugyan messze van még az Apple a Spotify-tól, azonban ha valóban sikerül őket befogni az amerikai piacon, akkor az egy nagyon szép mérföldkő lesz részükre. Sajnos arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy a többi országban milyen a helyzet, de a saját terepén a legerősebb az Apple, így feltehetően máshol a Spotify van egyeduralomban.

Ti mire voksoltok és miért? Apple Music, vagy Spotify?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!