Teljesen új üzleti modellt vezethet be az Apple

HusztiD 2018.02.07. 17:55 Apple, Apple Music, Apple Watch, iPad, iPhone, Kiemelt hírek, Mac 1 db 1 345

screen-shot-2017-06-06-at-8-43-39-am

Mit szólnátok hozzá, ha a jövőben megváltozna az Apple politikája úgy, hogy számotokra is kedvező legyen? Mit reagálnátok, ha egy teljesen új előfizetési csomagot vezethetnének be, ami által lehetőségünk lenne mindig az aktuális termékeiknek a használatára? Nos, az egyik jól ismert és általában megbízható elemző, Horace Dediu szerint ez egyáltalán nem elképzelhetetlen.

Nem olyan rég számoltunk be arról, hogy kezd egyre kiszámíthatatlanabbá válni az Apple, s ezt lényegében Dediu is megerősítette. Amikor a vállalat bemutatja az aktuális évi iPhone csúcsmodelljeit, akkor az azt követő negyedévben fellendülnek az eladások, de bő félév múlva látványosan megindul a visszaesés. Természetesen így volt ez mindig, azonban jelenleg tényleg nehéz az iparág elemzőinek megtippelni, hogy pontosan mit várhatunk.

Ezt a fajta kiszámíthatatlanságot pedig az Apple nem szereti, ahogyan a vállalat részvényesei sem. Az elemző úgy gondolja, hogy ennek kapcsán egy új üzleti modellt vezethet be a kaliforniai vállalat, amivel szerinte sokkal kiszámíthatóbb és egyben jövedelmezőbb lenne a teljesítményük.

Az alábbi példa legfőképp Amerika szerte van érvényben, de a magyar szolgáltatóknál és viszonteladóknál is vannak hasonló programok, melynek lényege, hogy egy bizonyos havidíjért cserébe évente kihozhatjuk az aktuális csúcsmodelleket. Majdnem olyan ez, mintha részletre hoznánk ki a telefonjainkat, csupán annyi különbséggel, hogy ha kedvünk úgy tartja, akkor évente újra cserélhetjük bizonyos feltételek teljesülése mellett.

ipad-pro-iphone-x-iphone-8

Nos, Dediu szerint ezt a programot tovább gondolhatják az almások. Pontos előfizetési terveket ugyan nem vázolt fel az elemző, de szerinte lehetne egy olyan előfizetési csomag, melyben évente cserélhetnénk az iPhone-t, kétévente az iPad-et, míg háromévente a MacBook-ot. Természetesen mellé lehetne még Apple Watch-ot és egyéb terméket is kihozni, de ezek más-más csomagban és árszabásban lennének elérhetőek. Viszont ha lenne egy ilyen kezdeményezésük az almásoknak, akkor az árért cserébe Apple Music és iCloud előfizetést egyaránt kapnánk, amivel tovább népszerűsítenék a szolgáltatásaikat.

Ha belegondolunk, akkor esélyes lehet, hogy az Apple bevezet egy alábbi üzleti modellt, hiszen elég csak a hamarosan megjelenő HomePod-ot megnézni. Jó lesz, jó lesz, de igazából Apple Music előfizetés nélkül nem sokra megyünk vele. A kaliforniaiaknak így is ott van az iPhone Upgrade programjuk, így azt ha kicsit tovább gondolják, akkor semmi sem elképzelhetetlen. Viszont ez minket magyarokat egyelőre nem fog vigasztalni, hiszen egy ilyen nagy mértékű kezdeményezés biztos csak a főbb piacokon indulna el elsőnek, így nekünk akár éveket kellene rá várnunk.

Ti mit szólnátok, ha egy hasonló megoldást vezetne be az Apple?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Lalo - 2018.02.07. 18:28

    Én kipróbálnám, biztos előfizetője lennék ! Persze tudni kellene a feltételeket!

Szólj hozzá Te is!