Jövő hónaptól már veszteségmentes minőségben élvezhetjük az Apple Music szolgáltatását

HusztiD 2021.05.19. 09:55 Apple, Apple Music 1 db 297

Az Apple az elmúlt napok folyamán jelentett be egy nagyon érdekes hírt, mely szerint júniustól újabb szintet lépnek. Innentől kezdve az előfizetők számára elérhető lesz a veszteségmentes, vagyis a lossless formátum, ami mellett a Dolby Atmos támogatás is megjelenik.

A  veszteségmentes tömörítés 16 bit / 44,1 kHz-tól indul. Az igazi zenerajongók számára elérhető lesz az úgynevezett Hi-Resolution Lossless opció, ami 24 bit / 192 kHz-t foglal magában. Mivel az újabb formátumnak köszönhetően megnő majd az adatforgalom, így a Beállításokon belül külön be kell kapcsolnunk a Hi-Res Lossless Audio funkciót.

Több magyar szolgáltató is ingyenesen kínálja az Apple Music streaminget, vagyis nem számolnak fel érte plusz adatforgalmat. A kérdés talán az lesz, hogy akik ezt bekapcsolják, ott mi lesz? Nyilván több adatot zabálnak meg készülékeink, így esélyes, hogy az első hónapokban plusz adatforgalmat számolhatnak fel a szolgáltatók is.

Figyelem! Tavaszi kijelző és akkumulátor cserével vár az iDoki, ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. mikldesign - 2021.07.03. 01:55

    Az Apple nagy bakot lőtt ezzel a szolgáltatással. Amire NEM jó: Audiofil zenehallgatásra használhatatlan.. Én egy küülső DAC ot használok, Win10 rendszeren. A baj az, hogy az Apple Music szolgáltatás nem tudja kezelni rendesen a DAC ot sem PC-n, sem MacOs en. Ha beállítoma felbontást a DAC kezelőjében 192-24 re, onnantól mindent ebben a felbontásban játszik le. Képtelen a zeneszámok valós felbontásához beállítani a DAC ot. Még egy szar CD is 192-24 ben megy, vagyis felskálázza a zenét. Egyedül csak és kizárólag iPhonon tudja változtatni a kimenő felbontást, a valóságnak megfelelően. Az állandó upsampling, resampling agyonvágja a zenét, és zabálja a processzor erőforrását. Szégyen gyalázat ez az Apple től. Inkább ne csináltak volna semmit

Szólj hozzá Te is!