Európában tovább növekszik az iOS készülékek aránya

HusztiD 2017.10.27. 10:25 Egyéb, iOS 0 db 156

iphone-mosaic

Az elmúlt negyedévek folyamán nem igazán volt elmondható, hogy gyarapodott volna az Apple aránya az Európai országokban, de a Kantar legutóbbi felmérése növekedésre enged következtetni. Szokásukhoz híven az elemzők felmérték, hogy milyenek voltak a megoszlások a legfőbb országokban.

Az adatok az idei év harmadik negyedévét rejtik magukban. Látható, hogy az EU5-ben, vagyis Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és velük együtt az Egyesült Királyságban összesen 1,2 százalékot nőtt az iOS készülékek aránya, miközben az Androidosok szintén 1,8 százalékot. Ha alaposan megnézzük az alábbi táblázatot, akkor láthatjuk, hogy az EU 5 közül egyedül az Egyesült Királyságban volt 2 százalékos csökkenés, amely kicsit lehúzta az átlagot, viszont itt volt a droidosoknak a legnagyobb mértékű növekedése egyaránt. A spanyolokat szintén érdemes megemlíteni, hiszen náluk 4,4 százalékos javulás tapasztalható az előző év ugyanezen időszakához képest.

Kantar-August-2017

Amerikában szintén növekedést tapasztaltak az almások, mivel ott 3,7 százalékkal volt több iOS készülék a piacon, mint egy évvel korábban, miközben az Androidos készülékek 2,9 százalékot estek vissza. Érdekes módon az utóbbi negyedévekben Kínában folyamatosan csökkenés volt tapasztalható, most azonban 4,3 százalékos javulást mutatnak a számok. Ausztráliában 0,9 százalékos a növekedés, míg japánban elenyésző, 0,1 százalékos csökkenésről beszélhetünk.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!