Sokkal gyengébben teljesít az iPhone 8 a szokványos “S” frissítéssel szemben

HusztiD 2017.10.27. 12:40 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 492

lcd

Az Apple hivatalosan csak jövő hét csütörtök este osztja meg hivatalos számait arról, hogy hogyan teljesítettek az idei év harmadik negyedévében. Ekkor ugyan megtudhatjuk, hogy pontosan hány millió iPhone-t adtak el, azonban azt biztosan nem, hogy milyen közöttük a megoszlás. Ezúttal a CIRP felmérése árulta el számunkra, hogy bizony a vártnál sokkal rosszabbul teljesítenek a nyolcasok.

Először nézzük meg a korábbi adatokat, így menjünk vissza három évet. Amikor a hatos modellek megjelentek, akkor a mezei és a Plus készülékek 46 százalékát tették ki az új eladásoknak. Rá egy évvel érkezett a 6s széria, amelyek már csak 24 százalékos megoszlást tudhattak maguknak, míg a tavaly megjelent hetes modellek 43 százalékra tornászták föl magukat. Ehhez képest mi a helyzet idén? Sajnos nagyon gyengén teljesítettek a nyolcas modellek, hiszen itt 16 százalékos részesedésről beszélhetünk, amit az alábbi diagram remekül ábrázol.

cirp1

Látható, hogy még idén szeptemberben is a hetes modellek voltak a nyerőek a felhasználóknál. A szakértők úgy hiszik, hogy több ember számára vonzóak a tavaly megjelent telefonok, hiszen az új készülékek megjelenésével lejjebb ment az áruk, valamint teljesítményben és kamerában sincs túlzottan nagy eltérés közöttük, így többeknek megéri a korábbi modellek egyikére beruházni.

A CIRP egyébként 500 új iPhone vásárlót kérdezett meg, így az alábbi megoszlások nem feltétlen tükrözik a teljes valóságot. Lehet, hogy ha több embert kérdeznek meg, akkor sokkal másabb számokat kapnak. Mindenesetre ti melyik telefonra voksolnátok jelenleg, ha most vásárolnátok?

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Jans - 2017.10.27. 14:40

    Talán azért rosszabbak az eladási indexek, mert egy 10 milliós országban nem lehet kapni egyetlen iPhone 8-ast sem a mobil szolgáltatóknál…lassan egy hónappal a megjelenés után! Vicc!!!

  2. Bb - 2017.10.29. 09:41

    Vagy mert az emberek várnak az X-re, 2 hónapra meg nem akarnak venni egy átmeneti telefont.

Szólj hozzá Te is!