Az iFixit szétszerelte az új perifériákat

HusztiD 2015.10.19. 14:54 Apple, Egyéb 0 db 234

14608-10267-wdZKV42BMjsZteZW-l

Az elmúlt hetek folyamán nagyon sokat hallhattunk az iFixit háza tájáról, hiszen elsőnek az új okostelefonokat, majd a hamarosan megjelenő Apple TV-t szedték darabjaira. Az Apple az előző hét folyamán frissítette az iMac családot, amit az iFixit csapata gyorsan szétszerelt, most pedig a vele együtt kiadott új perifériákat szedték darabjaikra.

A szakértők szerint mindhárom kiegészítőben hasonló alkatrészek kaptak helyet: megegyező chipek és lítium-ion akkumulátorok. A szervizelés során kiderült, hogy mindegyik kiegészítő Broadcom BCM20722 Bluetooth 3.0 chippel van felszerelve, annak ellenére, hogy a Magic Trackpad 2 hivatalosan Bluetooth 4.0 szabvánnyal rendelkező Mac-et igényel.

14608-10265-Hb4GVaSaBY2Hkbpw-l

A Magic Trackpad 2 ugyanazon a Force Touch technológián alapul, ami a jelenlegi MacBook modellekben fellelhető. Négy nyomásérzékelő egység van benne, ami hasonlít a Taptic Engine-hez. Ezen felül, hogy ugyanazon elven működik, miközben sokkal nagyobb felületet kapott a trackpad.

Az új Magic Mouse 2 szinte teljesen megegyezik az elődjével, csupán ezt nem elemes módon, hanem akkumulátor által tölthetjük. Az iFixit csapata is megjegyezte a készülék alján található Lightning portot, miszerint használat közben nem lehet tölteni az új egeret.

14608-10266-KjMb2yHWZLZlCKpb-l

Végül sikerült az új Magic Keyboard-ot is szétszedni, amely teljesen megegyezik a 2015-ös MacBook modellekben alkalmazott billentyűkkel.

Az iFixit hasonló 2-es és 3-as osztályzatot adott a termékekre, amely azt jelenti, hogy nehéz őket javítani. Hasonló a helyzet a velük együtt megjelent iMac-kel is amire csupán egy pontot adott a csapat az előző hét folyamán, hiszen jóformán lehetetlenség megjavítani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!