Darabjaira szedte az iPhone 13 és 13 Prót az iFixit

HusztiD 2021.09.28. 12:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 253

Hivatalosan az előző hét pénteken jelent meg az iPhone 13 és a 13 Pro az első körös országokban, így ennek megfelelően az iFixit csapata lecsapott a legújabb almás csúcsmobilokra, hogy szétszereljék, majd elmondják róla a véleményeiket. Mint tudhatjuk, az Apple ugyanannál a formatervnél maradt, mint tavaly, azonban ennél egy csipetnyivel több változást rejtenek magukban az új mobilok.

Habár az iPhone 13 és 13 Pro külsőre majdnem úgy néz ki, mint az előző széria, érdekes újdonságokat rejt a belső, melyekkel csak a felnyitást követően találkozhatunk. Ilyen a nagyobb akkumulátorok, az új kamerarendszer, vagy akár a 120Hz-s ProMotion kijelző. Apropó, a szakemberek megjegyezték, hogy az almások ezúttal egy másabb belső felépítést használnak, ami által sokkal tisztább és rendezettebb a telefon belseje.

Ahogyan korábban kiderült, az Apple növelt az akkumulátorok kapacitásain is. Az iPhone 13 Miniben egy 2 406, az iPhone 13-ban egy 3 227, az iPhone 13 Próban egy 3 095 és végül az iPhone 13 Pro Maxban egy 4 352 mAh-es egység kapott helyet.

No és hogyan vélekednek a szakemberek az új csúcsmodellekről? Összesítettben 5 pontra osztályozták az iPhone 13 és 13 Prót. A fő probléma ismételten az, mint a tavalyi modellnél, vagyis az üveghátlapos kialakítás nagy kihatással van a szerelhetőségre. Ha törik a hátlap, akkor jóformán az egész telefont a darabjaira kell szerelni, s cserélni kell a keretet is, ami megnehezíti, s meghosszabbítja a folyamatot. Jó hír  viszont, hogy az újdonságok ellenére továbbra is a kijelzőt és az aksit a legkönnyebb cserélni az új telefonokban, ezen felül pedig több alkatrész is moduláris, ami a szerelhetőséget könnyíti meg.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki, ami mellett a születésnapi akciót sem érdemes kihagyni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!