Sir Jony Ive: Nem a pénzszerzés a célunk!

KeleMan 2012.07.31. 11:22 Apple, Egyéb 0 db 465

Sir Jonathan Ive, az Apple dizájnért és formatervezésért felelős alelnöke a tegnapi napon Londonban tartózkodott, ahol a Brit Nagykövetségen megrendezett Kreatív Szolgáltatások Csúcstalálkozóján vett részt. Aki nem ismerné őt, annyit érdemes tudni róla, hogy Jony Ive a felelős az Apple teljes termékpalettájának dizájnjáért az iPhone készülékektől kezdve, a Mac gépeken át az iPad és iPod eszközökig. Sőt nemrégiben másodszorra is lovaggá ütötték. Legjobb barátjának pedig Steve Jobst tartotta.

A dizájnguru a konferencián elmondta, hogy bár az Apple büszke a hatalmas sikerekre és a bevételeire, de a célja továbbra sem a pénzszerzés, hanem a minőségi és kiváló termékek készítése. Hiszen ha jók a termékek és azok sikeresek lesznek, akkor az emberek megvásárolják majd azt és természetes, hogy ebből bevételük keletkezik.

We are really pleased with our revenues but our goal isn’t to make money. It sounds a little flippant, but it’s the truth. Our goal and what makes us excited is to make great products. If we are successful people will like them and if we are operationally competent, we will make money.

Jonathan egy legenda az Apple fanok körében, de a világ bármelyik kreatív dizájnnal foglalkozó cége is elismerően beszél munkásságáról. Így mikor Jony elkezd beszélni, a világ egy része csak tátott szájjal figyeli őt. Ive hozzátette, hogy az igazán jó dizájn elkészítése rendkívül nehéz, de ő ezt a részét szereti a legjobban, amikor az Apple-nél dolgozik.

Mi is elismerjük a munkásságát, hiszen tőle tudjuk, hogy egy “kompjúter is abszolút lehet szexy”! A kérdés viszont felvetődik. Vajon az új iPhone készülék is az lesz? Csak remélni tudjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!