Lovaggá ütötték a dizájngurut – “Sir” Jonathan Ive

KeleMan 2011.12.31. 09:56 Apple, Egyéb 0 db 215

Jonathan Ive, az iPod, iPhone, iPad és Mac készülékek tervezője a BBC értesülése szerint rajta van a jövő évben a Brit Birodalom lovagi címben részesülő kitüntetettek listáján.

Ive 2006-ban már megkapta a “Commander of The Most Excellent Order of the British Empire” kitüntetést II. Erzsébet királynétól az iPod tervezése miatt. 2005-ben ugyanezt a címet Bill Gates is megkapta, de Jonathan Ive brit születése okán elvileg eddig is használhatta volna a “Sir” titulust.

A még 1917-ben V. György által alapított elismerésnek ugyanakkor ez a cím csak a harmadik fokozata volt. A valódi, a Lordok Házába jogosító lovagi címnek viszont csak az első két rang minősül.

Az 1967-es születésű Jonathan, vagy ahogy mindenki ismeri, Jony, 1992-ben csatlakozott az Apple csapatához, ahol olyan sikertermékek tervezésében vett részt, mint az iPod, az iPhone, az iPad vagy épp a Mac számítógépek szériái, egészen az iBook-tól a PowerBook-on át a MacMini-ig.

Walter Isaacson, az idén megjelent Steve Jobs életrajzi könyvében “spirituális társaként” említi meg a dizájnert, aki vállvetve dolgozott együtt Steve Jobs-al, a legapróbb részletekre is ügyelve.

Jonathan Ive a 2012-es lovagi listán már a Brit Birodalom Érdemrendjének lovagparancsnoki (Knight Commander of the British Empire) fokozatát kapja, így teljes jogú “Sir” lesz. Gratulálunk!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!