2012. szeptember 12. – iPhone és iPad mini bejelentés várható

KeleMan 2012.07.30. 19:56 Apple, iPhone 13 hozzászólás 3 632

Már egyszer írtunk róla, de akkor még eléggé pletykaszinten mozgott a dolog, mindenesetre most megírjuk újra, mivel időközben kikerültek az Apple Q3-as eredményei. Az Apple várhatóan 2012. szeptember 12-én mutatja majd be az új iPhone készüléket, melyet 2012. szeptember 21-én hoz majd forgalomba.

Merész kijelentések persze ezek, de a mai napon több internetes honlap is jelezte ezen dátumot. A Macrumors, az iLounge és többek között a 9to5Mac is arról számolt be, hogy a nagyban csökkenő iPhone eladások miatt az Apple kénytelen előrehozni az új iPhone készülék piacra vezetését. Bár nem hinném, hogy az Apple-nek ne lenne egy minden helyzetre felkészített terve a termékei bevezetésére vonatkozóan, de tény, hogy a befektetők nagyot csalódtak abban, hogy az iPhone eladások lényegesen csökkentek az elmúlt negyedévben.

A 2012 Q3-as pénzügyi eredmények bemutatásánál a befektetők feltették a kérdést az Apple vezetőségének, hogy vajon mennyire vannak hatással az eladásokra a pletykák? Peter Oppenheimer, az Apple alelnöke és pénzügyi vezérigazgatója aggodalmának adott hangot.

We’re reading the same rumors and speculation about a new iPhone as you are, and we think this has affected sales.

Elmondta, hogy rendkívül sok pletykáról olvasnak, amelyek ártanak az iPhone eladási mutatóinak. Ez valóban így van, a várható bejelentés előtt már mindenki spekulál, és a fogyasztók e miatt inkább kivárnak a vásárlással, hiszen senki nem akar az új iPhone megjelenése előtt 1 hónappal iPhone 4S készüléket venni, mikor tudják, hogy hamarosan jön a következő generáció. Ilyenkor egyébként mindig ez történik, a mutatók esnek, én nem félteném az Apple-t e miatt.

Tim Cook is hozzátette a magáét, miszerint ő szereti látni, hogy az emberek várják az új dolgokat, ő boldog ettől és nem kíván energiát fektetni abba, hogy ezt megakadályozza.

I’m glad that people want the next thing, I’m super happy about that… I’m not going to put any energy into getting people to stop speculating.

Mindenesetre tény, hogy a legutóbbi negyedév során az Apple iPhone készülékének eladási mutatói rendkívül alacsonyak voltak, így a szeptemberi megjelenési időpont egyáltalán nem tűnik indokolatlannak az Apple részéről. Az iOS 6 gyakorlatilag már készen van, na jó a térképet azért pofozhatnák még. Az Apple célja viszont talán az, hogy a 2012 Q4-es negyedévének pénzügyi mutatóit feltornázza, mivel az elmúlt két hétben eléggé bezuhantak a részvények, melyet talán csak az új OS X 10.8-as Mountain Lion brutális eladásai tartottak szinten.

A hatodik generációs iPhone készülék megjelenése körüli pletykák mellett felmerültek persze az új iPod modellek (iPod nano, iPod touch) és az új iPad mini bevezetésének lehetőségei is. Az az érdekes, hogy míg az iPhone készülékről sorra jelennek meg a képek és videók, addig gyakorlatilag az iPad miniről (már ha létezik) szinte semmi információ nem szivárog ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

13 hozzászólás

 1. Dominik - 2012.07.30. 20:13

  Én mondjuk ennek örülnék…szóval jó lenne, ha nem kellene októberig várni. De igazából az előbb dobják piacra című dolog nem is helytálló, hiszen tavaly csúsztak az októberi bemutatóva, ami a 4S-t illeti, így ez nem lenne korai bemutató. Én mindig csak azon csodálkozom, hogy honnan tudnak állítani biztosra ilyen konkrét dátumokat…miből jön ki a 12-ei dátum, illetve a 21-ei forgalomba hozás…mert ha azt mondják, hogy szeptember közepén lesz a kynote előreláthatólag, akkor ok, azt megértem, de hogy ilyen pontosan tudnák…hát nem tudom….de persze jó lenne, ha igazuk lenne.. : )

  • KeleMan - 2012.07.30. 20:32

   Hát igen, ezek csak pletykák, én magam nem hiszem, hogy az Apple szeptember 11-e után egy nappal tartaná a bemutatót.

   • strucc007 - 2012.07.30. 22:43

    Szerintem a szeptember 11 már csak halovány emlék, nem hiszem, h ez befolyásolja a döntéshozókat…

 2. Dominik - 2012.07.30. 22:11

  Igen, ez így van. Én inkább mondjuk a szeptember 20 körüli dátumot esélyesebbnek, és akkor hó végén, október első napjaiban jön a boltokba. Dehát ki tudja…

 3. mario9211 - 2012.07.30. 22:50

  Az új iphone megjelenésével elképzelhető, hogy a 4s némiképp olcsóbb lesz? :)

 4. strucc007 - 2012.07.31. 07:59

  Nagyon várom már az új iPhone-t. Remélem igaz a hír, és akkor már októberben új telóm lehet, a mostani crapdroid után végre egy iPhone :)
  Egy dolgot még meg kellene oldania az Apple-nek, és az pedig a programok közötti átjárhatóság, adatelérés. Sokan épp ennek hiánya miatt nem vesznek iKütyüt. Ha ez meglesz, sokkal többen vennének almát, szerintem.

  • Fleshman - 2012.07.31. 14:29

   A programok közt átjárhatóság van már az iOs 4 óta.
   Természetesen minden program a saját kis homokozójába játszthat csak, de a programozó megírhatja hogy bizonyos fájlokat oda lehessen adni a programjának, így pl egy letöltött fájlt megnyithatsz dropboxal és fel is töltheted oda, vagy egy másik progiba egy mp3-t rakhatsz és onnan lejátszhatod a háttérbe, esetleg winzip-el kinyitsz egy tömörített állományt és onnan át egy másik progiba.
   Keresd a megnyitás mint opciót.

   • strucc007 - 2012.08.01. 00:20

    Nah igen, én pont ezt a homokozót szüntetném meg, és csinálnék egy globális tárat. Talán csak a zenéket és videókat kezelném a jelenlegi módszer szint.

    • Fleshman - 2012.08.01. 15:38

     Szerintem az iOS5-ös állapotában már tökéletes a sandboxolás, én megszoktam, nem jelent nekem semmi hátranyt.

 5. Anonim - 2012.07.31. 08:31

  Ti milyen árfekvést besülnétek az új iPhone-ra?:D Én ettől félek csak :P

  • Dominik - 2012.07.31. 09:38

   Hát őszintén szólva örülnék, ha “csak” az iPhone 4S árát kérnék el érte…mert ugyebár annál olcsóbb nyilván nem lesz, de drágább se legyen… :S Most Dominoban 195k a T-Mobile-nál, nagyon bízom benne, hogy nem lesz ennél drágább, illetve, hogy nem lesz rá kötelező mobilnet csomagot venni, mert nekem van mobilnetem…anno még i4-et csak mobilnettel adtak a T-nél….

   • Anonim - 2012.07.31. 13:22

    200 körülinek örülnék és a körüli az azt jelenti hogy max .220-230 :D

Szólj hozzá Te is!