Melyik ez az App játék érkezett az AppStore áruházba

KeleMan 2012.07.31. 12:57 Apple, Játékok 0 db 651

Az App Store áruházban több százezer alkalmazás található, mégis mi ezekből csupán pár százat használunk. Játszunk velük, olvasunk róluk, telepítjük és töröljük őket. Amivel pedig jól szórakozunk és hasznosnak találjuk, még az ikonját is megjegyezzük, egyszerűen beleég az ember agyába a kép. A jó fejlesztők persze tudják mindezt, hiszen az ikonból már következtetni lehet a program minőségére is. De vajon egy idő után mindegyik alkalmazás nevére is emlékezni fogunk? Nem biztos, de a What’s That App alkalmazás segít ebben.

Az Apple áruházában található pár rejtvényprogram, (Logos Quiz, iTrivia, ExQuizit) melyek valamilyen témakörben tesznek fel kérdéseket a felhasználónak, amolyan kvízjáték módjára. De olyannal, ami eleve az alkalmazásokból épít egy újabb alkalmazást, még nemigen találkoztunk. Ennek azonban mostantól vége. A Xvision ugyanis kiadta új What’s That App nevű programját, mely – hasonlóan, a többi rejtvényprogramhoz – itt is 4 lehetséges választ ad, melyekből mi választhatjuk ki az általunk helyesnek vélt megfejtést.

Azonban a kérdések itt a többi alkalmazásra vonatkoznak, mégpedig azok ikonjára és neveire. A mindössze 0,2MB-os progi kezdeti bemelegítő szintjein még láthatóak az ikonok teljes egészében, de ahogy haladunk előre a szinteken azok egyre nehezednek, mivel egyre kevesebb látható azok képeiből. Vajon rájövünk mindegyikre? Kitaláljuk melyik alkalmazás ikonját is rejti a program? Ki kell próbálni! Én magam az elmúlt 5 esztendőben számtalan alkalmazást teszteltem, írtam róluk és töltöttem le az áruházból, de pont e miatt képtelenség mindegyikre emlékezni. Nekem sem ment mindegyik.

A játékban található Game Center támogatás is, így az öcsipontokat is gyűjthetjük. Bár az app nem univerzális, így csupán iPhone és iPod touch készülékeken nyújt igazi élményt, de ehhez nem is kell több. A 0,79€-s ár pedig kárpótol bennünket. Ne hagyjátok ki, fantasztikus kis program, és végre egy új és eredeti ötlet érkezett ismét az App Store áruházba.

What's That App? (AppStore Link) What’s That App?
Fejlesztő: Johnny Ixe

Besorolás: 4+3

Ár: 0,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!