iPhone 5: Japánban is véget érhet a kizárólagos forgalmazás

Helme 2011.09.23. 13:25 iPhone, Pletykák 0 db 113

Az Apple anno nagyon érdekes marketingstratégiát választott, hiszen az iPhone-t csak egy-egy szolgáltatónál lehetett megvásárolni hivatalosan. Persze akadtak gyárilag független készülékek, de azok sokkal drágábbak voltak, mint ha különféle előfizetésben vásárolta volna meg az ember.

Az iPhone 4 megjelenésével azonban véget ért a kizárólagosság, bár idehaza például a T-Mobile elsőként kezdhette forgalmazni az iPhone 4-et,  megérkezett a legnagyobb konkurenshez, a Vodafone-hoz is pár hónap késéssel. A legtöbb országban már legalább két szolgáltató árulja az iPhone-t, Japánban viszont ez még mindig nincsen így.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

Nikkei informátorok szerint, az Apple a szigetországban is két céget fog megbízni az iPhone 5 árusításával. Eddig ugyanis csupán a SoftBank árulhatta, de most úgy tűnik, hogy a KDDI kapni fog a készletből. A hírek szerint már fel is készültek, betanították a munkatársakat.

A SoftBank a harmadik legnagyobb szolgáltató Japánban míg a KDDI a második, de egyre közelednek egymáshoz, így nem kérdéses, hogy az utóbbi társaság miért várja annyira, hogy ledőljenek a zsarnoki kizárólagosság falai.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!