Megjelent az Another World 20. évfordulóra szánt kiadása

KeleMan 2011.09.22. 21:27 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Játékok, Kiemelt hírek, Programok, Videók 1 db 144

Az Another World még 1991-ben jelent meg Amigára, bár akkor 8 éves koromban még nem, később rá pár évre, az általános iskolai számítógépes szakkör után órákat játszottunk vele. Anno nem is sejtettük, hogy játéktörténelmi pillanatokat élünk át társaimmal a Hercules monitorok előtt ülve. A játék azért is érdekes, mert a készítő, Eric Chahi egyedül alkotta meg a teljes játékot, az akkor még rendkívül gyerekcipőben járó digitalizálást alkalmazva. A játékban lévő legtöbb tárgyat ugyanis kézzel modellezte és alkotta meg digitálisan is, valamint voltak olyan tárgyak is, melyeket maga faragott ki, hogy később leprogramozza.

Anno a játékok játékoknak születtek, mára mindez megváltozott, csak pár kiadó maradt (pl. Blizzard), mely még tartja a “színvonalat”. Az idősebb korosztály számára egyenesen kötelező letölteni az iPhone és iPad eszközökre elkészült új univerzális Another World – 20th Anniversary nevet viselő alkalmazást, ezáltal újraélni a rég elfeledett pillanatokat. A fiatalabb korosztály számára pedig azért is javaslom, hogy célszerű kipróbálni, mert talán rájönnek, hogy nem mindig csak a csili-vili grafika és az fps-ek száma az, ami igazán számít. Jó játékprogramot készíteni igazi kihívás. Ebben van az erő. 20 évvel ezelőtt ilyenekkel játszottunk.


Another World – 20th Anniversary
Letöltöm – 3,99€ (iPhone, iPad)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Smschamp - 2011.09.23. 10:56

    Nagyon imádtam ezt a játékot anno!!
    Töltöm!!!!!!!!!!!!!

Szólj hozzá Te is!