A japánok már virtuális személyigazolványként is használhatják az iPhone NFC chipjét

HusztiD 2019.06.19. 11:56 iPhone 1 db 608

featured-image-how-to-use-nfc-on-iphone

Az almások az iPhone 6-ban alkalmazták először az NFC chipet, de mint tudjuk, kizárólag az Apple Pay számára engedélyezik, harmadik felektől származó alkalmazások nem férhetnek hozzá. A japánok számára most jó hír, hogy hamarosan egy hasznos új funkcióval kedveskedik számukra az Apple.

A Verge beszámolója szerint a kaliforniai vállalat a helyi kormánnyal egyeztetett, s megszületett az egyezség, hogy a japán felhasználók ezentúl hitelesítésre is használhatják. Dióhéjban lesz egy virtuális azonosító kártya, mely az adott felhasználó adatait fogja magában rejteni, miután beszkennelte a telefonja által a kártyáját. Ezen felül lesz egy alkalmazás, s az NFC elfogadóhelyeken lényegében ezzel azonosíthatják magukat a felhasználók. Jól jöhet ez például az utazások során, hisz olyan lesz, mint egy virtuális személyigazolvány.

Hogy a közeljövőben terveznek-e más országok felé is nyitni, arról sajnos nem szólnak a jelenlegi hírek. Ti örülnétek, ha idehaza is egy hasonló rendszert vezetnének be?

Figyelem! Tudtad, hogy Magyarország egyik legmegbízhatóbb Apple szaküzlete és szervize idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. az - 2019.06.19. 13:25

    Örülnék, ha nem kellene lakcímkártyát, tb kártyát, személyit meg jogsit, forgalmit, stb. magamnál hordani. Kérdés persze, hogy a fizikai kártya, vagy az apple megoldása hamisítható e könnyebben. A rendőr keresse ki a saját rendszeréből az én arcképemet (arcképeimet) és összevetheti az adatokat a NCF által szolgáltatottakkal.

Szólj hozzá Te is!