Far out. – az Apple bemutatta az iPhone 14 szériát, az AirPods Pro 2-t, valamint az Apple Watch 8-at

HusztiD 2022.09.07. 20:34 Apple, Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 3 454

Az eseményt szokás szerint egy hangulatos felvezetővel kezdték meg, majd maga Tim Cook nyitotta meg az event-et, aki gyorsan újra üdvözölt minket, s ennél gyorsabban ejtett szót elsőnek pár érdekességről, majd következtek a termékbemutatók.

Apple Watch 8

Elsőnek az új okosóráról esett szó, a nyolcadik generációs Apple Watch-ról. Hőmérsékletérzékelő az egyik újdonság, amit a női egészség és alvás témakörnél hoztak fel. Összesen két szenzor kapott benne helyet, amivel mér az óra. Az új órában van úgynevezett Safety mód, ami érzékeli, ha balesetet szenvedtünk, így 10 másodpercen belül értesíti a segélyhívót.

Jó hír, hogy az új óra most már 36 órás üzemidőt ígér low power módban, melynek köszönhetően pár olyan funkciót kikapcsol, amit nem használunk. Ilyen az aktivitás mérése, szenzorok működése és hasonlók. Ha normálisan használjuk, akkor természetesen marad a megszokott 18 órás üzemidő.

Összesen négy színben lesz elérhető az alumínium Apple Watch 8, míg a rozsdamentes acél további háromban. Szeptember 16-tól már elérhető.

Apple Watch SE

Három színben lesz elérhető a második generációs Apple Watch SE és 20 százalékkal gyorsabb az előző generációs testvéréhez képest. Ez lesz a tökéletes választása a családok számára.

Lényegében ennyit tudhattunk meg röviden, pár szóban az új Apple Watch SE-ről.

Apple Watch Ultra

Egy igazi nehézfiú. Élsportolók számára fejlesztette éveken át az Apple. Strapabíró, valamint úgy fejlesztették, hogy bármilyen körülmények között használható legyen, illetve például kesztyűvel is könnyebb legyen a vezérlése. Kapott egy új programozható funkciógombot is.

36 órás üzemidőt ígér, valamint 60 órát optimalizált módban. 49mm-es kiszerelésben érkezik. Vízi sportolók számára is tartogat újdonságokat, ugyanis a víz hőmérsékletétől kezdve a mélységen át mindent mérni fog.

Szeptember 23-tól érhető el az Apple Watch Ultra.

AirPods Pro

A második generációs AirPods Próban egy H2-es chip teszi a dolgát. Igazából ugyanaz mind az előző generációs társa, csak sokkal jobb. Az ígéretek alapján itt kapjuk a legintenzívebb zenehallgatási élményt, valamint a zajszűrése elviekben kétszer jobb lesz.

Az Adaptív transzparencia móddal sokkal jobban zűri a készülék a külvilági, hangosabb zajokat. 6 óra zenehallgatási időt ígér az új AirPods Pro, miközben a tokja 30 órányit biztosít tovább. Apple Watch töltőjével is tölthetjük az új tokot. Szeptember 23-tól vásárolható meg.

iPhone 14 és 14 Plus

6,1 és 6,7 colos méretben érkeznek a telefonok. OLED kijelző, 5 kivitelben lesz elérhető. 5 magos A15 processzor lesz az új modellekben, aminek köszönhetően jelentősen gyorsabb lesz, illetve jobb üzemidőt biztosítanak a telefonok.

Alacsony fény körülményeknél elviekben 49 százalékkal javult a telefon kamerája. Természetesen mindegyik szenzor továbbra is 12 megapixeles. Az előlapi kamera autófókuszt kapott a jobb szelfik érdekében. Videózásnál az Action mód által jobb lesz a stabilizáció.

Az iPhone 14 szeptember 16-tól, míg a Plus modell október 7-től lesz megvásárolható.

iPhone 14 Pro

A pletykáknak megfelelően átalakul a Face ID rendszer, s mostantól Dynamic Island néven fut. Lényegében új animációkkal bővül általa az iPhone felhasználói felületet, mint amikor valaki hívna, töltőre tennénk a telefonunkat, vagy éppen lenémítanánk. Négy különböző színben lesz elérhető a Pro modell.

Szintén két modell lesz 6,1 és 6,7 colos kivitelben. 2000 nit-re képes a kijelző, így sokkal könnyebben látható fényesebb viszonyok között is. Elérhető most már az always-on display.

A telefonban az új A16 Bionic chip teszi a dolgát, amely immáron 4 nanométeres gyártástechnológián alapszik. 6 magos CPU, ami 40 százalékkal gyorsabb, mint amire a leggyorsabb riválisok képesek. Az 5 magos GPU pedig 50 százalékos teljesítménynövekedést hoz.

Az iPhone 14 Pro főkamerája 48 megapixeles lesz, mialatt a telefotó  és az ultraszéles lencse továbbra is 12 megapixeles. Az eddig megszokott 0,5x, 1x, 2x zoomolási lehetőségekhez képest 3x-os optikai zoom-ot is kapott a telefon.

Szeptember 16-tól megvásárolhatóak az új iPhone 14 Pro modellek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!