Ennyi munkaórába kerül egy iPhone 13 vásárlása az alábbi országokban

HusztiD 2021.09.23. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 3 042

A Money SuperMarket jóvoltából készült egy új felmérés, melyben egy nagyon érdekes dolgot vizsgáltak. Vajon mennyibe kerül egyes országokban az iPhone 13? Pontosabban mennyit kell érte dolgoznia egy átlagos embernek, hogy meg tudja azt vásárolni?

Az elemzőcsapat a 128GB-os kiszerelést nézte mindenhol. Mint kiderült, Braziliában a legdrágább ez a modell, ahol összesen 1449 dollárba kerül és 86 napot kell az embereknek dolgozniuk, hogy meg tudják vásárolni. Hiába itt a legdrágább, mégsem itt dolgoznak meg érte a legtöbbet, ugyanis akik a Fülöp-szigeteken élnek, ők 97 napot kell, hogy dolgozzanak egy ilyen telefonért, hisz alacsonyabbak a bérek.

Az alábbi táblázatról olvasható le, hogy hol hány munkaórát kell ledolgozni egy iPhone 13-ért:

No és Magyarország? Sajnos nem dicsekedhetünk az élmezőnnyel, ugyanis hátulról nézve a nyolcadik helyen állunk. Egy átlagos magyarnak 265 órát kell dolgoznia, hogy meg tudjon vásárolni egy iPhone 13-at. Ha napi 8 órás műszakokkal számolunk, akkor ez azt jelenti, hogy valamivel több, mint 33 napot kell hajtani érte. Közben olyan országok is leelőznek minket, mint Malajzia, vagy Kína.

Természetesen ez a 33 nap sokkal jobban hangzik, mint a 97 nap, azonban ha a szomszédos Ausztriát nézzük meg, akkor 10 napról beszélhetünk, ami szintén hatalmas különbséget mutat. Ha kicsit északra megyünk, akkor Csehországban is valamivel több, mint 17 munkanapról beszélhetünk.

Figyelem! Kiemelt ajánlattal vár egész szeptemberben az iDoki, ami mellett a születésnapi akciót sem érdemes kihagyni!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!