Napokon belül bemutatkozik az iPhone 12 és a HomePod Mini; ígéretes teljesítménynövekedést hozott az A14-es chip – mi történt a héten?

HusztiD 2020.10.10. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 264

Eltelt egy újabb hét, mi pedig szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit és egyben történéseit.

HomePodSeniorAndJuniorCompForArticle-1

Hi, Speed – az Apple kiküldte hivatalos meghívóit az októberi iPhone 12 médiaeseményre

Ahogyan az utóbbi hetekben az pletykaszinten felmerült, úgy küldte ki az Apple az októberi médiaeseményre a meghívóit, amely magyar idő szerint jövő hét kedden, vagyis 13-án este 19 órakor veszi kezdetét. Maga az invitáció egyelőre nem sejtet sokat, de ahogyan azt várhattuk, a médiaesemény teljesen online lesz.

apple-iphone-12-event-invite-hi-speed

Bővebben itt.

Újabb infómorzsák az iPhone 13-ról és az iPhone SE 3-ról

A képzett szakértő, Ross Young neve ismerős lehet számunkra, hiszen akárcsak Ming-Chi Kuo, úgy ő is időről időre oszt meg apróságokat, hogy mit várhatunk az Apple-től a jövőben. Ugyan még az iPhone 12 szériát sem mutatta be a kaliforniai vállalat, azonban a szakember már a következő évi modellekről mesél.

iphone12

Bővebben itt.

Szép teljesítménynövekedést hozott a Geekbench alapján az új iPad-ben lévő A14-es chip

Az Apple szeptember elején ejtette meg a szokásosnak nevezhető médiaeseményét, ahol ezúttal nem az új iPhone szériát mutatták be, hanem az új Apple Watch és iPad modelleket, melyben többek között az A14-es chip debütált. Most, pár héttel az esemény után kiszivárgott az új iPad-nek a Geekbench 4 teljesítménye.

lcimg-fc5fa966-b569-4cc3-8a51-ba8e88d90a07

Bővebben itt.

Egy új EU javaslat megtiltaná, hogy a gyártók előre telepítsék saját alkalmazásaikat készülékeiken

Aki folyamatosan nyomon követi a tech híreket, az talán tudja, hogy napjainkban egyre nehezebb megfelelnie egy gyártónak az adott országok szabályzásainak, hiszen mindenhol kitalálnak egy-két érdekességet. Ezúttal az Európai Unió tagországaira lenne érvényben egy új szabályozás.

wwdc-2020-13.27.45-PM

Bővebben itt.

További érdekességek

Egy felmérésből megtudhattuk a hét elején, hogy még mindig az Apple termékeivel a legelégedettebbek a felhasználók, majd árulkodó volt az iOS 14.2 legújabb bétája, hiszen abból derült ki, hogy immáron nem mellékel EarPods-ot telefonjaihoz az Apple. Idén október 29-én tartja meg a negyedik negyedéves beszámolóját az Apple, illetve ha szerencsénk van, még idén megérkezhet a Mini LED technológiára építkező iPad Pro, valamint új HomePod Mini-t is kaphatunk a következő napokban.

Ezek voltak a 2020-as év negyvenegyedik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!