Egy új EU javaslat megtiltaná, hogy a gyártók előre telepítsék saját alkalmazásaikat készülékeiken

HusztiD 2020.10.09. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 300

wwdc-2020-13.27.45-PM

Aki folyamatosan nyomon követi a tech híreket, az talán tudja, hogy napjainkban egyre nehezebb megfelelnie egy gyártónak az adott országok szabályzásainak, hiszen mindenhol kitalálnak egy-két érdekességet. Ezúttal az Európai Unió tagországaira lenne érvényben egy új szabályozás.

A javaslat megtiltaná, hogy bármely gyártó előre telepítsen bármilyen alkalmazást a készülékeire. Legyen szó akár az Apple eszközeiről és gépeiről, vagy akár egy másik rivális termékéről, a lényeg, hogy semmit sem telepíthetnének fel előre. Ez az almások esetében annyit jelentene, hogy egyetlen egy alapértelmezett alkalmazás sem lenne rajta alapból az iOS készülékeken és a Mac-eken, így azokat külön kellene levadászni az App Store-ból.

Természetesen érthető a javaslat, hiszen ezáltal szüntetnék meg a nagyobb gyártó egyeduralmát és hagynák érvényesülni a többit, azonban felmerülhet a kérdés, hogy tényleg kell már ez is nekünk? Kinek lesz kedve egy-egy új telefonon, laptop vásárlását követően feltelepíteni azokat az appokat, melyek korábban alapértelmezetten voltak a készülékeinken? Aki az Apple Music helyett a Spotify-t akarja letölteni, az úgyis megteszi, aki pedig Windowst futtató operációs rendszerén váltaná le a Microsoft böngészőjét, az szintén megteszi, ha nem elégedett, így minek egy külön szabályzás ezekre?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Gyuri-1 - 2020.10.09. 10:21

    Ha új telefont veszel, a felhőből vissza tudod telepíteni a mentésből. Passz

  2. Color - 2020.10.09. 20:46

    Szomorú de ez csak részben igaz, a másik rész viszont elég macerás mivel az előre telepített állandó alkalmazások nincsenek maradéktalanul sem a felhőben sem az applikációban

Szólj hozzá Te is!