Súlyos biztonsági hibára bukkantak az elmúlt napokban nagy népszerűségnek örvendő FaceApp-ban

HusztiD 2019.07.17. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 1 176

Screen-Shot-2019-07-16-at-2.58.04-PM

Az elmúlt napokban egyre több olyan képeket láthattunk a közösségi oldalakon, melyen az ismerőseink, vagy híresebb sztárok, sportolók hirtelen megöregedtek. Ez a FaceApp-nak köszönhető, ugyanis talán ez az eddigi egyik legjobb olyan alkalmazás, mely képes bizonyos keretek között, szinte hitelesen megöregíteni az embert.

Egy Joshua Nozzi névre hallgató fejlesztő is úgy döntött, hogy kipróbálja az alkalmazást, ugyanis neki is tetszett a koncepció. A fejlesztő engedélyezte, hogy az alkalmazás hozzáférjen a telefonon lévő fényképeihez, majd nem sokkal később arra lett figyelmes az appon belül, hogy azok valamiért lassan kezdenek el betölteni. Olyan érzése volt, mintha a telefonja a felhőből szinkronizálná azokat. Gyorsan repülő módba tette a készüléket, majd nagy hirtelen eltűnt az appból az összes addig listázott képe.

Nozzi felhívta a felhasználók figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak a FaceApp alkalmazással, hiszen az a mi engedélyünk nélkül tölti fel szervereire a képeinket. Itt a probléma azzal van, hogy az app nem értesíti a felhasználókat arról, hogy kéretlenül feltölti az összes képeinket a szerverre. Ezzel pedig az a probléma, hogy a felhasználók sokszor azt sem szeretik, ha azon képek kerülnek fel egy szerverre, melyet mondjuk kiválasztanának öregíteni, nem pedig, hogy a készüléken lévő több száz képet feltöltsék a megkérdezésük nélkül.

A hír után a TechCrunch  csapata is utánajárt a dolgoknak, s ők azt állapították meg, hogy az alkalmazás képtelen a telefonon keresztül megszerkeszteni a fotóinkat, így azt egy külső szerverre tölti fel, ahol megtörténik a feldolgozás, majd azt újra letölti. Az eset annyira nagy port kavart, hogy több híroldal is felkereste az alkalmazás fejlesztőjét, ki mindeddig nem nyilatkozott. Egyelőre az Apple sem lépet semmit az ügyben, de mi nem tartanánk elképzelhetetlennek, ha emiatt törölnék az App Store-ból a FaceApp-ot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!