Érdekes változásokra bukkant az iFixit csapata az új, belépőszintű MacBook Próban

HusztiD 2019.07.16. 11:56 Kiemelt hírek, Mac 0 db 373

ifixit-base-2019-13-inch-macbook-pro-teardown

Az Apple nem olyan rég dobta piacra az új belépőszintű, 13 colos MacBook Prót, melyben lényeges változásokat eszközöltek, hiszen a laptop megkapta a régóta várt Touch Bar és Touch ID párosát. Ha mindez nem volna elég, kétmagos Core i5 processzor helyett egy négymagosat kapott.

Ahogyan lenni szokott, az iFixit szakijai szétkapták, s górcső alá vették, hogy milyen fontos változások vannak. A napokban számoltunk be, hogy az új masina, valamint a MacBook Air is a harmadik generációs pillangó mechanikás billentyűzetet kapta meg, így ez nem okoz újdonságot.

A szétszerelést követően kiderült, hogy a belépő szintű modellben egy 58,2 Wh-es akkumulátor kapott helyet, ami kicsivel nagyobb, mint amit korábban használtak az almások, hiszen az előző modellekben csak egy 54,5 Wh-s egység volt megtalálható a gépben. A szervizesek szerint a megnövelt kapacitás valószínűleg a Touch Bar, Touch ID és a T2 chip miatt kellett, mivel ezek extra üzemidőt zabálnak, hogy a laptop továbbra is tartani tudja a 10 órás üzemidőt.

A Touch Bar integrálásának köszönhetően az Apple egy kisebb hűtőbordát alkalmazott, mint a korábbi modellnél, de hogy ez mekkora kihatással lesz a teljesítményre és a hőelvezetésre, az még nem tudott. Érdekesség, de ennél a modellnél forrasztotta először az SSD-t az Apple, így a rossz hír az, hogy nem cserélhető/bővíthető.

Ahogyan az utóbbi években megszokhattuk, az iFixit csapata gyenge szerelhetőségre osztályozta az új belépőszintű MacBook Prót, hiszen mindösszesen csak 2 pontot sikerült elérnie a 10-ből.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!