Ezeket tudjuk eddig a 2018-as iPad Pro modellekről

HusztiD 2018.08.07. 17:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 331

ipad-pro-face-id

Az idei év első negyedévében mutatta be a 2018-as iPad modelljét az Apple, azonban számos pletyka terjeng arról, hogy hamarosan várhatunk egy iPad Pro frissítést egyaránt. A 9,7 colos tablettel az Apple leginkább a diákokat és az alkalmi felhasználókat célozta meg, de a combosabb Pro modellekkel azoknak fognak kedvezni, kik valamivel többet szeretnének kihozni a masinából.

Dizájn

Mióta az Apple piacra dobta a legelső iPad-et, azóta használja szinte ugyanazt a formatervet kisebb újításokkal. Az idei évi iPad Pro modelleknél mindez megváltozhat, ugyanis a korábbi információk szerint egy iPhone X-szerű beütést kaphat az előlapi TrueDepth kamerarendszernek köszönhetően.

Ha mindez nem lenne elég, akkor elviekben az új tabletek is lekerekített széleket kaphatnak, akárcsak az előző évben megjelent okostelefon. Korábban arról is több pletykát olvashattunk, hogy eltűnik-e a Home gomb, s erről egész vegyesek voltak a beszámolók. Kisebb szerencsével itt is az új gesztusvezérlésre állnak át az almások, így teljesen kinyírhatják a Home gombot.

Face ID

Talán ez lesz az egyik legszembetűnőbb újdonság, hiszen az ismertebb elemző, Ming-Chi Kuo, illetve a Bloomberg korábbi értesülései szerint az Apple végre itt is bemutatja a fejlett előlapi kamerarendszert. Ahogyan fentebb írtuk, egyelőre nem biztos a Home gomb sorsa sem, de ha az iPhone X új irányát követi az Apple, akkor bizony a Touch ID-től elköszönhetünk.

Érdemes megjegyezni, hogy az újabb iOS bétákban a hozzáértő fejlesztők érdekes felfedezéseket tettek a Face ID-val kapcsolatosan. Egyik legérdekesebb hír nemrégiben az volt, hogy multi-user Face ID supporttal érkezik a tablet, vagyis ez azt jelenti, hogy egyszerre több arcot regisztrálhatunk Face ID-val az új iPad Prók kapcsán.

Lesz előlapi kamerakivágás?

Ez egy nagyon jó kérdés, hiszen erről is több pletyka volt. Mi több, még remek koncepcióképeket is láthattunk arról, hogy milyen lenne a kamerakivágással rendelkező iPad Pro. Nyilván a TrueDepth kamerarendszernek kelleni fog az a bizonyos kamerakivágás, de hogy valóban ezen irányba megy-e el az Apple, azt nem tudni. Igazából az sem kizárt, hogy a felső kávát kicsit vastagabbra hagyják az almások, így nem lesz szükség a belógó szenzorsávba.

Mi hajtja az új iPad Prók lelkét?

Ha a korábbi tendenciákat nézzük, akkor az új tabletek megkaphatják a 2018-as iPhone modellekben debütáló A12-es chip egy tuningosabb változatát. Ezen felül várhatóan továbbra is 4 GB RAM lesz megtalálható a masinában, s a tabletek belső háttértára valószínűleg 64, 128 és 256 GB-os kiszerelésben lesz elérhető.

Árazás és megjelenés

A tablet árazásával kapcsolatosan valószínűleg nem kell változásra számítani, hiszen továbbra is 246, illetve 295 ezer forinttól indulhatnak, a megjelenés pedig idén ősszel lehet esedékes. Esélyes, hogy az almások szeptemberben csak az új iPhone modelleket mutatják be, de az Apple korábban mindig október folyamán tartott egy másik eventet, ahol az új iPad-eket is bemutatták. Ha ebből indulunk ki, akkor októberben mutathatják be az új tableteket, s ezt követően, még ugyanebben a hónapban számíthatunk azok megjelenésére.

Ha lemaradtatok volna, akkor pont az elmúlt napok folyamán szivárgott ki pár fontosabb információ az iOS 12 bétájából arról, hogy milyen lesz az iPad Pro. Érdemes csekkolni, ha eddig még nem tettétek meg.

Ti mit gondoltok? Szerintetek mit várhatunk a 2018-as iPad Pro felhozataltól?

Figyelem! Hasznos iPhone és Mac kiegészítőt keresel? Segítünk! Véletlenül betört a kijelződ? Ne csüggedj, ugyanis kihagyhatatlan kijelzőcsere akcióval vár az iDoki!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!