Az EU GDPR szabályzása miatt szigorít és töröl alkalmazások az App Store-ból az Apple

HusztiD 2018.05.10. 13:55 App Store, Apple, Egyéb 0 db 282

app-store

Ha napi szinten követitek a híreket, akkor minden bizonnyal hallottatok az esetről, mely alapján az Európai Unió új GDPR szabályozást vezet be. Az új előírások lényegében az adatvédelemre terjednek ki, s minden eddiginél jobban lekorlátozzák az olyan nagyvállalatokat, mint az Apple.

A hamarosan érvénybe lépő szabályozás miatt az almások sem voltak restek, ugyanis a legfrissebb beszámolók szerint elkezdtek bizonyos alkalmazásokat törölni az App Store-ból. Lényegében az olyan applikációkról beszélhetünk, melyek sértik az 5.1.1 és az 5.1.2-es szabályzatot, így ennek értelmén belül nem lehet olyan alkalmazás a digitális áruházban, amely megosztja a lokációnkat harmadik felekkel. Ergo egy fejlesztő sem adhatja át harmadik fél számára a mi helymeghatározási adatainkat

Az Apple egyébként megkezdte a fejlesztők értesítését, melyben arra kérik a őket, hogy töröljenek bármilyen kódot, keretrendszert vagy SDK-t, amely nem tesz eleget eme szabályozásnak. Természetesen ahol nem lesz változás, úgy azon alkalmazásokat törölni fogják az App Store-ból.

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!