Az oroszok szeretnék, ha az Apple törölné a Telegram alkalmazást az App Store-ból

HusztiD 2018.04.24. 13:55 Apple, Egyéb 0 db 583

telegram-app-store

Oroszország nem olyan régen kezdte el blokkolni a Telegram alkalmazást az országban, miután a fejlesztője megtagadta számukra az app törlését. Aki nem ismerné a programot, annak röviden érdemes tudnia, hogy egy igazán népszerű és egyben titkosított csevegőalkalmazás, így az iOS és Androidos felhasználók privát beszélgetéseket folytathatnak egymás között, melyhez elviekben senki nem fér hozzá.

Nos, az oroszoknak már csak ezért sem tetszik az alkalmazás, mivel nem férnek hozzá a beszélgetésekhez. Ebből kifolyólag úgy hiszik, hogy veszélyt jelent maga a Telegram, hiszen számos visszaélésre ad okot. Ugyan az oroszok mindent megtettek annak érdekében, hogy tiltva legyen az alkalmazás, azonban hozzáértő felhasználók egy VPN segítségével könnyedén kikerülhetik a kormányt.

Mivel az oroszok veszélyesnek találták az appot, így arra kérik az Apple-t, hogy távolítsák el az App Store-ból. Természetesen az almások még nem reagáltak a kérésre, de sejthetjük, hogy nem fogják törölni. Már csak azért sem, mert anno az FBI számára sem segítettek feltörni a 2015-ös San Bernardino-i terrortámadáskor használt iPhone 5C-t.

Közületek használja valaki a Telegramot?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!