Statisztikák alapján jövedelmezőbb a megújult App Store

HusztiD 2018.04.23. 15:55 App Store, iOS 0 db 92

ios11appstoregameoftheday

Anno tavaly júniusban megrendezett WWDC ’17 konferencián az Apple vezetői elárulták, hogy teljesen átszabják az App Store-t az iOS 11-ben. Miután megérkeztek a fejlesztői béták, majd végfelhasználói változatok, akkor láthattuk, hogy egy sokkal jobb és egyben letisztultabb online áruházat álmodtak meg a kaliforniaiak.

A Sensor Tower a letöltéseket illetően készített egy új felmérést, melyben kimutatták, hogy igazán kedvező az új App Store a fejlesztők számára, hiszen 800 százalékkal növelték azon alkalmazások letöltéseit, melyek szerepet kaptak az Apple napi ajánlatainál a főoldalon. Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy az alábbi diagramon szereplő számok 2017. szeptemberétől, az iOS 11 megjelenésétől napjainkig terjedő adatokat rejtik magukban az amerikai piacra levetítve.

appstorefeatureddownloadincrease

Ahogyan láthatjuk, a sötétkékkel jelölt oszlopok jelzik az új App Store adatait, mikor az Apple bevezette az új kiemelt alkalmazások szekcióját. Legnagyobb kiugrás a nap alkalmazása szekciónál mutatkozik, hiszen korábban 2 100 appot töltöttek le a felhasználók, míg mostanában több, mint 16 ezres számokról beszélhetünk. A játékfejlesztők számára szintén kedvező volt az Apple lépése, hiszen az addig napi átlag 500-as szám több, mint megnyolcszorozódott.

Ti nektek mi a véleményetek az iOS 11-ben megújult App Store-ról? Jobban szeretitek mint a régit? Illetve mennyire szoktátok figyelni a napi ajánlatokat?

Figyelem! Tavasz alkalmával brutális akcióval vár az iDoki, illetve a megfelelő kiegészítőkről se feledkezz meg!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!