Hamarosan saját fejlesztésű microLED technológiára válthat az Apple

HusztiD 2018.03.20. 17:55 Apple, Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 336

curved

Korábban nem egyszer olvashattunk arról, hogy az Apple microLED technológiára válthat a jelenleg használatos LCD és OLED panelek helyett. Mi több, évekkel ezelőtt megindultak az első ilyen pletykák, azonban az utóbbi időben nem hallatott magáról a téma. A Bloomberg legújabb beszámolója szerint az Apple házon belül újra visszatért a technológia fejlesztésére.

Ha hitelesek a mostani információk, akkor az Apple-nek Santa Claraban, az Apple Parktól nem messze van egy kutatócsapata, kik a microLED technológiára lettek kiélezve. Elviekben az almások már majdnem teljesen a kukába dobták a projektet, ugyanis nem igazán sikerült úgymond áttörést elérniük, azonban a mostani információk szerint a 300 fős csapatnak sikerült egy bizonyos fajta szintet elérniük, amire alapozhatnak.

Ebből kifolyólag ha minden jól megy, akkor az Apple Watch lesz az első olyan termék, melyben bemutatkozhat a microLED technológia, majd ezt követően jöhetnek az iPhone-ok, esetleg az iPad-ek. Természetesen erre nem most fog sor kerülni, de reméljük, hogy azért legkésőbb a jövő évi okosórában sikerült bemutatniuk az almásoknak a technológiát, majd ezt követően jöhet a többi termék egyaránt.

Nem ez az első ilyen pletyka, hogy microLED-re váltana az Apple, ugyanis még 2014. folyamán vásárolta fel az Apple a LuxVue-t, akik szintén hasonló eljárással kísérleteztek. A tradicionális LCD kijelzőkhöz képest a microLED nem igényel teljes panel-háttérvilágítást, ám ugyanakkor az OLED-hez képest megnövelt színskálával rendelkezik és magasabb felbontást tesz elérhetővé. Maga a technológia még nem annyira elterjedt, de bízzunk benne, hogy az Apple-nek minél hamarabb sikerül beágyaznia a jövőbeli termékeibe.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Figyelem! Praktikus és egyben menő iPhone és iPad kiegészítőt keresel? Segítünk! Ha pedig kijelzőcserére vár telefonod, akkor érdemes az iDoki legújabb akcióját lecsekkolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!