Az akkumulátor csereprogram kannibalizálja az iPhone eladásokat

HusztiD 2018.02.14. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 456

iphone7battery

Az Apple előző év decemberében adta ki hivatalos közleményét arról, hogy miért érezzük lassabbnak a korábbi iPhone modelljeinket. Mint ekkor kiderült, az öregedő akkumulátorok a felelősek mindezért, így olyan akciót hirdettek, melynek berkein belül jutányos áron cserélik a korábbi modellekkel rendelkező felhasználók akkumulátorait.

A Barclays egyik jól ismert elemzőjét, Mark Moskowitz-et érdekelte, hogy mi a helyzet a téma kapcsán. Kutatása alkalmával 30 Apple Store-t keresett fel, ahol kezdetekben 4-6 hetes várakozási idők voltak egy-egy aksi cserére. Most a legutóbb végzett felkeresései alkalmával viszont 2-4,5 hétre csökkentek a várakozási idők. A szakértő szerint ezen számok csökkenni fognak, hiszen egyre jobban zárkózik fel az Apple.

A jó hír, hogy a felhasználóknak kevesebbet kell várniuk a cserére, valamint nem kell újabb modellre sem beruházniuk, hiszen a csere után sokan úgy érzik majd, mintha egy vadonatúj telefont fognának kézben. A rossz hír viszont az Apple-t érinti, hiszen a programnak köszönhetően csökkenni fognak az eladásaik. Mark ugyan nem osztott meg pontos számokat, de az elemzőcsapat korábbi számításai alapján akár 16 millióval adhat el kevesebb telefont a kaliforniai vállalat a jelenlegi negyedévben.

iphone-2017-lineup

Mindezek ellenére a szakértő úgy hiszi, hogy a részvényekre nem igazán lesz nagy kihatással a csereprogram. Az AAPL az utóbbi napok folyamán ingadozott, de zömében 160 dollár környékén mozgott. Mark szerint nagyjából 170 dolláros értékkel lehet számolni a következő időszakra nézve.

A Q2-es negyedéves pénzügyi konferenciára még várnunk kell egy keveset, ugyanis vélhetően április végén, vagy május elején ejti meg az Apple. Hivatalosan csak akkor derül ki, hogy mekkora kihatással volt a csereprogram az eladásokra. Mindenesetre a 2018 Q1-es konferenciát illetően a szakértők negatív hangot adtak, de mint megtudhattuk, egészen jól teljesítettek az almások, így talán a Q2 sem hoz majd akkora csalódást.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!