Alacsony töltöttségű módban még egy LED-es izzónál is kevesebbet fogyaszt a HomePod

HusztiD 2018.01.29. 15:55 HomePod 0 db 197

homepod-earth1

Bő egy hét választja el az első körös országokat a HomePod megjelenésétől, így az Apple nem olyan régen új közleményt adott ki az okoshangszóróról, hogy az voltaképp mennyire környezetbarát. Mint tudjuk, az Apple mindig elkötelezett a zöld tevékenységek iránt, ami a HomePod esetében meglátszik.

Az almás mérnökök úgy tervezték meg a hangszórót, hogy az a lehető leginkább energiatakarékos legyen. Az alábbi táblázatról leolvashatóak a pontos adatok. Például 100V-s módban zenehallgatásnál mindösszesen 8,69W-t használ a termék, azonban ha low power módba kapcsol, akkor ötödannyit fogyaszt, mint egy LED-es izzó. A közlemény szerint a HomePod az idő nagy részében alacsony töltöttségű módban lesz, azonban ilyenkor is fülel Siri, hogy mikor kiáltunk fel számára, így minden napszakban figyelni fogja óhajainkat. Low power módba egyébként 8 percnyi inaktivitás után kapcsol a hangszóró.

screen-shot-2018-01-26-at-10-54-48-am

A HomePod anyagfelhasználásáról szintén megtudhattunk néhány extra infót. Maga a hangszóró legfőképp acélból tevődik össze, melynek mértéke 971 gramm. Műanyag szintén van benne szép számmal, hiszen abból 623, míg mágnesekből 525 grammnyi jutott. Az alaplap további 215, míg a kábel 38 grammot tesz ki, valamint az egyéb, meg nem nevezett anyagok 9 grammot. Maga a késztermék magas újrahasznosítási rátával bír, mivel ennél a szempontnál is törekedett az Apple a lehető legzöldebb megoldásra.

Az Apple teljes közleményét az alábbi linken olvashatjátok el.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!