Az iPhone Health alkalmazása bizonyítékként segít egy nyomozásban

HusztiD 2018.01.22. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 372

differential-privacy-health

Sajnos mindig van egy-egy nem túl vidám hírünk, melyben az Apple termékei is érintettek. Számos érdekes esetről olvashattunk korábban, azonban a legutóbbi egy németországi gyilkosság kapcsán merült fel. A Motherboard beszámolója szerint a hatóságoknak sikerült hozzáférniük egy gyilkos iPhone-jának az adataihoz.

Az eset még előző év szeptemberében történt, amikor egy Hussein K. nevű illető megerőszakolt egy 19 éves hölgyet, majd hulláját egy folyóba dobta. Futólagosan hallhattatok az ügyről, ugyanis nem mindennapi az eset, azonban most a legújabb értesülések szerint a hatóságnak sikerült hozzáférnie a gyanúsított telefonjához, melyből értékes adatokat nyertek ki a nyomozás szempontjából.

Egészen pontosan a Health alkalmazáson van most a hangsúly, ugyanis a nyomozók ezáltal próbálják meg összerakni, hogy pontosan mi történt. Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple 2013. folyamán, az iPhone 5s megjelenésekor vezette be azt a funkciót, amivel a telefon folyamatosan figyeli a megtett lépéseinket. Egy évvel később, az iPhone 6 megjelenésével újabb szintre emelték ezt, ugyanis a telefonban lévő barométer segítségével még a megtett magasságok is kimutathatóak.

A szakértők ezen adatokkal próbálják meg még inkább kielemezni az ügyet, hogy pontosan hogyan történhetett a szóban lévő eset. Természetesen érdemibb információ ennél nem derült ki, viszont a szakértők a Health alkalmazás elemzésének köszönhetően olyan értékes adatokhoz jutnak, melyet ha sikerül alaposan kivizsgálniuk, akkor bizonyítékként szolgálhatnak.

Egyébként csavar a történetben, hogy nem tudni, hogyan jutottak hozzá az iPhone adatihoz, ugyanis az elkövető megtagadta a jelkód megadását a hatóság számára. Feltehetően szeptember óta ennyi időre volt szükség, hogy a hatósági szervek feltörjék a telefont.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

 1. Joci - 2018.01.22. 18:08

  Ilyen esetekben kutya kötelessége lenne minden gyártónak segítenie a hatóság munkáját. Amennyiben nem segítenének, nagyon durva büntetést rónàk az adott cégekre függetlenül attól,melyik gyártó készülékéről van szó. Nehogymàr ezek a gyilkos patkànyok legyenek fölényben és lépéselőnyben. Aki àrtatlan annak nincs mitől félnie… Mi a fa.zon derülhet ki,amit annyira titkolna bármilyen becsületes àllampolgàr, amit egy bűnüldöző szerv ne tudhatna meg róla egy telefonból….eszem megáll, hogy ezeknek vannak jogai akik embereket ölnek lopnak csalnak hazudnak

  • Attesz - 2018.01.23. 09:19

   Részben igazad van. De ha az Apple adna bármilyen lehetőséget a telefon feltorésére, akkor az előbb utóbb kikerülne, és akkor annyi a biztonságnak. Sokkal jobb és védhetőbb az, hogy még ők sem tudnak hozzáférni. Inkább a bűnöst kellene kötelezni a kód megadására jogszabállyal.

 2. Boxoló - 2018.01.23. 22:18

  Kötelezték is azt a fattyút. Csak egy kis időbe telik míg leesik az összes körme meg éhes lesz aztán jöhet a finom kozmetika;-P
  Legalább az Applenek lenne vmi “in House “ megoldása ilyen esetekre.

Szólj hozzá Te is!