Az A10 Fusion processzornak köszönhetően mindig éber lesz az új iMac Pro

HusztiD 2017.11.23. 17:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 315

new_2017_imac-pro_full.jpg.og

Az Apple hónapokkal ezelőtt mutatta be az iMac Prót, amelyet elviekben az idei év végéig dobnak piacra, ha nem jön közbe semmilyen csúszás. A specifikációkon kívül vajmi keveset szivárogtatott ki az Apple az új masináról, viszont azt tudjuk, hogy a csúcskategóriás gép közel 6 millió forintba fog fájni.

Néhány fejlesztő, mint a jól ismert Steven Troughton-Smith, Guilherme Rambo és Jonathan Levin kicsit áskálódott a BridgeOS 2.0-ben, s nagyon érdekes dolgokra bukkantak. Úgy tűnik, hogy az iMac Próban lesz egy A10 Fusion chip egyaránt, ami mellett külön 512 MB RAM is lesz hozzá. Az iPhone 7 modelljeiben bemutatkozott processzor elviekben főként a Hey Siri funkcióért fog felelni, ugyanis az új iMac Pro modellek támogatni fogják ezt az eljárást.

Ezen felül elviekben alap feladatokat is el tud majd végezni az ARM chip, de erről egyelőre többet nem tudni. Lehetséges, hogy néhány alapvető program fog róla üzemelni. Ami viszont még fontos, hogy ha kikapcsoljuk a gépet, akkor az A10 Fusion-nek köszönhetően a Hey Siri továbbra is aktív marad. Ergo ez azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban is figyelni fogja a masina, hogy mikor kiáltunk fel Siriért.

Korábban nem egy pletyka volt arról, hogy ARM processzorokra térhet át az Apple, de jelenleg úgy tűnik, hogy inkább másodlagos kiegészítő chipnek szánják a gépeikbe. Feltehetően most az iMac Próban fog bemutatkozni elsőnek ez az eljárás, utána pedig több Mac egyaránt megkaphatja. Mondjuk a kérdés az, hogy ha már ARM chipet kap egy ilyen csúcsgép, akkor miért a nem olyan rég bemutatkozott A11 Bionic lapkát kapja? Apropó, a Touch Bar-ral szerelt MacBook Prókban is van egy úgynevezett T1 ARM chip, de ez csak az érintőpanelért és az ujjlenyomatért felel.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket! Apropó, olvastad már az iPhone X-ről az első tapasztalatainkat?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!