Iszonyatosan sok és egyben pofátlan haszonleső rendelt elő az iPhone X-re

HusztiD 2017.10.30. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 6 hozzászólás 2 178

iphone-x1

A várakozásoknak megfelelően indult meg az iPhone X előrendelése előző hét pénteken, azonban számítani lehetett rá, hogy többen csak azért rendelnek elő, hogy szép summa reményében tovább adjanak rajta. Sajnos, vagy nem sajnos ilyenek mindig lesznek, azonban ami felhajtást csinálnak az új csúcskészülék körül az emberek, az valami hihetetlen. Aki eddig drágának találta volna az ezer dolláros indulóárat, az most kapaszkodjon meg, mielőtt tovább olvasna.

Aki az első percekben megrendelte a telefont, az értesítést kapott, hogy november 3-án már átveheti. Az előrendelést követően pedig az eBay-t és társait, sorra árasztották el iPhone X-el a felhasználók. Ez még nem is lenne akkora nagy hír, hiszen az utóbbi években már megszokhattuk, hogy vannak, akik ezen próbálnak pénzt keresni. Azonban vannak olyan kereskedők, akik nem sajnálják cseppet sem lehúzni az embert.

Több olyan iPhone X-et kínálnak, melyek jóval ezer dollár fölött vannak, de ezen árszabások még barátinak mondhatóak. A szerényebb eladók 1 300 – 1 600 dollár között árulják az új telefont, de nem egy olyan akadt, aki több ezret kér érte. Például van egy olyan hirdetés, ahol 4 500 dollárért, vagyis nagyjából 1,2 millió forintért kínálják a telefont, cserébe pedig ingyenes éjszakai szállítást ígér bónuszként a hirdető. Cseppet sem pofátlan az eladó, hiszen eleve egy olyan készüléket hirdetett meg, amit ő is csak november 17 és 24-e között kap meg előreláthatóan. Volt egy másik, aki ötezer dollárra kínálja a telefont, amit ennyi pénzért már november 3-án át lehet tőle venni.

Viszont ha a legpofátlanabb eladót nézzük, akkor meg tudnátok saccolni, hogy mennyit kér a telefonért? Kapaszkodjatok meg, mert tényleg durva lesz. Az eddigi leghaszonlesőbb hirdető 15 ezer dollárért, vagyis négymillió forintért hirdeti az új telefont. A hirdetés leírása alapján ha kell, akkor repülőre pattan és személyesen adja át a telefont a szerencsés vásárlónak, de ezért további ötezer dollárt kell fizetnie. Mi több, elviekben további 3-4 iPhone X-et fognak neki a megjelenésre leszállítani, így aki többet szeretne ennyi pénzért rendelni, az keresse bátran.

iphonex

Egyébként eléggé nagy maffia épül külföldön az iPhone kereskedelemre, amit az Apple sem tud megfelelően lekezelni. A telefon megjelenését követően egy ember csak két telefont vehet, ha bemegy egy Apple Store-ba. Amerikában nem egy olyan eset volt, mikor orgazdák fizettek már-már homeless embereknek, hogy hozzanak ki telefonokat, hogy azokat tovább adják. De akár az ázsiai országokat is megemlíthetjük, hiszen korábban itt is voltak ehhez hasonló példák. Az almások ez ellen leginkább úgy cselekedhetnek, ha online rendelhetővé teszik a telefont, valamint első körös megjelenésekor a lehető legtöbb országban dobják piacra. Bár láthatjuk, hogy ezzel sem mennek sokra, hiszen így is akadnak, akik nem sajnálják az eredeti ár hússzorosát sem elkérni.

Nyilván lesznek olyan felhasználók (főleg külföldön), akik a többszörösét sem sajnálják kiadni érte, hiszen aki nem tudott rá időben előrendelni, de nagyon szeretné a telefont és a pénztárcája sem bánja annyira, az biztosan lecsap egyre. Mondjuk érdemes megjegyezni, hogy ennyiért árulni egy új telefont már tényleg pofátlanság. Viszonyításképp ilyen pénzekből már nem csak egy pár éves használt autót, de akár egy újat is simán lehetne venni.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. NEXT - 2017.10.30. 12:18

  Minden annyit ér, amennyit adnak érte. Nem értem miért lehúzás ez, hiszen nem kötelező megvenni.

  A gépjármű kötelező biztosítás úgy hallottam jelentősen emelkedik jövőre. Na az a lehúzás, mert azt kötelező fizetni.

 2. Vélemény - 2017.10.30. 13:31

  A hozzászólás első részét tekintve osztom az előző kommentelő álláspontját. Ennyiből azt is savazhatnánk, aki anno megvette Steve z8 asát és most árverésen szeretné a lehető legtöbb pénzt kihozni belőle. A hozzászólás második részével nem értek egyet, valóban indokolatlanul alacsonyak nálunk a kötelező biztosítasok díjai, és ez éppen azokon a szerencsétleneken csapódik le, akik önhibájukon kívül szenvedtek komoly sérülèst.

 3. Éliás Zsolt András - 2017.10.30. 14:09

  Szarszugokkal szoktak így üzletelni?

 4. g - 2017.10.30. 14:16

  Az látszik ebből a cikkből, hogy sok hülye veszi meg az iPhone-t.
  Aki sokat akar fizetni az vegye:)) aki meg a legjobb telefont akarja az meg vesz samsungot.

 5. Rács - 2017.10.30. 17:22

  De azért az iHungary-t olvasod a Samsungodon… :)

 6. Kuku - 2017.10.30. 19:56

  Vèlemènynek irom: kötelezö biztositas nem alacsony , es egyetlen egy Biztositot nem fogok sajnalni. Pláne akkor amikor biztosítási díj kifizetése kor a legkevesebbet fizetik és nagyon nehezen

Szólj hozzá Te is!