Mégsem megy olyan könnyen az Apple kínai piacról való kitiltása

HusztiD 2017.10.19. 09:55 Apple, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 239

qualcomm-china

A hét folyamán volt egy nagyon érdekes hírünk, mely alapján a Qualcomm pert nyújtott be az Apple ellen, hogy Kínából nem csak az eladásaikat, de a gyártási folyamataikat egyaránt kitiltsák. Nem hétköznapi az eset, hiszen a két óriás között immáron egy éve húzódnak a jelenleg még végeláthatatlannak tűnő pereskedések.

Természetesen magáról az eseményről többet még nem igazán tudunk, azonban az eset kapcsán több kínai ügyvéd is kifejtette a véleményét, amelyek bizakodásra adnak okot a kaliforniai számára. Az egyik legfontosabb, hogy a Qualcomm nem feltétlen fog sikerrel járni. A gyártó megtette első lépését azzal, hogy perelte az Apple-t, azonban az almások sem ülnek majd a babérjaikon, hiszen könnyen beadhatnak ellenük egy újabb antitröszt pert Kínában, amivel hosszasan elhúzhatják a tárgyalásokat.

A második dolog, amiért nehéz lesz őket kitiltani Kínából, az pedig a munkaerőpiac. Az Apple jóvoltából több ezer embernek van munkája, akik az iPhone gyártásával kapcsolatos folyamatokban vesznek részt. Már csak ebből kiindulva sem lenne okos döntés a kínai hatóságoknak úgy dönteniük, hogy kitiltják az almásokat.

landscape-1505243398-new-iphone-8-promo

Végül ott a harmadik érv, mely szerint ha sikerrel is jár a Qualcomm, akkor a pereskedések még hosszas évekig eltarthatnak. Ez kapóra jön majd az Apple-nek, hiszen minél tovább húzzák a tárgyalásokat, annál több időt nyernek. Mint tudjuk, a Qualcomm szerint az Apple nem licencelt szabadalmakat az újabb iPhone modellekben lévő chipjeik kapcsán, így a piacról csak azon készülékeket tudnák kitiltatni, amelyek ezeket sértett szabadalmakat alkalmazzák. Az időhúzásnak köszönhetően az Apple képes lenne újabb szabadalmakat felhasználni, melyek nem kapcsolódnak semmilyen mértékben sem a Qualcomm-hoz, így azon készülékek kitiltása már valótlan lenne.

Hosszú folyamat lesz a pereskedés az biztos, de nagyon kíváncsian várjuk a további fejleményeket. Nem lesz könnyű dolga az Apple-nek, de mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy ezt az újabb pert megnyerjék, hiszen Kína hatalmas lehetőséget jelent számukra. Ha bizonyos mértékben sikerülne kitiltani őket, akkor az hatalmas érvágás lenne a kaliforniaiaknak, így biztosan nem fognak annyiban hagyni semmit sem.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!