Kitiltanák az iPhone gyártását és értékesítését a Kínából

HusztiD 2017.10.16. 15:55 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 417

lcd

Nagyon érdekes pert nyújtottak be az Apple ellen Kínában, melyet ha megnyernek, akkor hatalmas csapás éri a kaliforniai vállalatot. Az Apple lassan egy éve folytatja harcát a Qualcomm-mal szemben, akik most megpróbálnak alaposan alátenni a kaliforniai vállalatnak.

Tudni illik, hogy a Qualcomm jövedelmének nagy része különböző licenc díjakból származik, hiszen minden okostelefon-gyártó tőlük licenceli az adott szabadalmakat, melyeket a chipjeiknél felhasználnak. Az Apple ennek hónapokkal ezelőtt bemutatott, s úgy döntött, hogy nem fizet tovább, mivel pár szabadalmat jogtalannak találtak. Ebből kifolyólag indult meg a pereskedés a két vállalat között, amire majd csak a későbbiek folyamán tesz pontot a felsőbb bíróság. Nyilván ha elutasítják az Apple-t, akkor fizetni fognak, ha pedig megnyerik a pert, akkor mindenféleképpen elmondható, hogy jövedelmező volt eme lépésük.

Kínához visszatérve pedig még nem tudni, hogy mi lesz a helyzet a későbbiek folyamán. Nyilván hosszabb per lesz ez is, amit nem biztos, hogy megnyer a Qualcomm, hiszen legújabb céljuk eléggé nagy falatnak ígérkezik. A mostani infók alapján arra köteleznék az almásokat, hogy szüntessék meg a kínai iPhone gyártást, valamint ezen a piacon való értékesítéseiket egyaránt. Ha bekövetkezne a tragédia, akkor az almások nem csak a legnagyobb piacukat vesztenék el, hanem erősen korlátozva lennének, mivel teljesen leállna a kínai gyártás.

Kíváncsian várjuk a későbbi fejleményeket.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!