A Google kilép az okosórák piacáról?

HusztiD 2017.10.10. 15:55 Apple Watch, Egyéb 2 hozzászólás 313

5130-96b832cdaae40a8474e56ff715a9e9c3

A ködös Android Wear jövőjének köszönhetően az Apple hamarosan egy újabb riválisától szabadulhat meg. A Google még 2014 folyamán adta ki első Android Wear rendszerét, melyeket az okosórákra tervezett. Kezdetben pedig olyan gyártók voltak mellettük, mint a Motorola, LG, Asus vagy a Samsung. Utóbbi vállalat pedig saját operációs rendszert írt, a Tizen-t, amelyet azóta is nagy előszeretettel használnak okosóráikban.

Tudjuk jól, hogy előző hét folyamán tartott egy eventet a Google, ahol az új Pixel 2 okostelefonok mellett egy kisebb rakás terméket bemutattak. Igen ám, de a vállalat vezetői egyetlen egy szót sem ejtettek az Android Wear-ről, valamint ha ellátogatunk a Google Store-ba, akkor semmilyen bizakodó jelet nem találhatunk ezt illetően.

Ebből kiindulva nem tudott, hogy mit tervez a Google. Lehetséges, hogy végleg kiszállnak az okosórák piacáról? Benne van a pakliban, de sokkal inkább elképzelhető az, hogy ezentúl kisebb hangsúlyt fektetnek az okosórákra, hiszen a legutóbbi felmérések szerint egyre kevesebb olyan okosóra van, amely ezt a rendszert futtatja.

A Strategy Analytics egy korábbi elemzése alapján a piacon lévő okosórák 57 százaléka futtat watchOS-t, további 19 a Samsung féle Tizen rendszert, míg 18 százalék az Android Wear-t. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tervez a jövőben a Google ezzel a szegmenssel, mert jelenleg úgy tűnik, hogy semmit sem. Ez pedig komoly kihatással lesz a gyártókra, hiszen ha nem kapnak megfelelő minőségű frissítést a Google-től, akkor mit sem fog érni az okosórájuk.

Információ! Megfelelő védelmet keresel az új iPhone 8, 8 Plus vagy a jövőbeli iPhone X telefonod számára? Akkor ne felejtsd el lecsekkolni a Speck tokokat és kiegészítőket!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2017.10.10. 21:00

    Az Apple kilép az okos órák piacáról? Az újab watch gyakorlatilag szinte semmit nem fejlődik. Lehet az Apple kilép erről a piacról? Az elavult Design a krumpli kinézet ezt indokolja. Svájci elemző berkekben az a mondás járja a watch egy kudarc. Tim és csapata kirúgta Johny Ive Design gurut, mert elavult formatervező miatt nem fogy a watch.

  2. NEXT - 2017.10.11. 14:05

    Téged orvos látott mostanában?

Szólj hozzá Te is!