Az iPhone 8 Plus mellett a Galaxy Note 8 rendelkezik a legjobb okostelefon-kamerával

HusztiD 2017.10.05. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 403

Galaxy-Note-8-dual-camera-features-3-1

Az elmúlt napokban láthattuk a CNET beszámolóját, akik összemérték a jelenleg piacon lévő csúcsmodell kameráját, valamint ezt megelőzően a DxOMark csapata is a legjobbnak rangsorolta az iPhone 8 Plus kameráját. Most készültek egy újabb teszttel, ahol összehasonlították a Galaxy Note 8-at a 8 Pluszhoz képest. Mielőtt belemennénk, fontos megjegyezni, hogy a kameratesztek sokszor teljesen szubjektív véleményt alkotnak. Mindenkinek más és más jön be, így nehéz összesíteni, hogy melyik rendelkezik a legjobb szenzorokkal.

Mint tudjuk, az iPhone 8 Plus 94 pontot kapott a szakértőktől. A Galaxy Note 8 is hasonlóan alakított, ugyanis ők is ugyanennyi pontszámot kaptak összesítettben. A leggyengébben a videófelvétel teljesít a Note 8-ban, ugyanis azt 84 pontra osztályozták. A hozzáértők szerint videózás alatt a felhasználóknak automatikusan kell a fókuszt állítaniuk, ami nagyon zavaró lehet. Az iPhone 8 Plusznál ezt a telefon automatikusan szabályozza magának.

Ami leginkább tetszett a DxOMark csapatának, az a telefon zoomolása. Egyszerűen úgy nevezték a Note 8-at, hogy ez a legjobb okostelefon a zoomolásra. Az iPhone 8 Pluszhoz hasonlítva sokkal szebb, kevésbé zajos képeket készít. A másik új funkció a mélységélesség, amit még csak az új csúcsmodelljében vezetett be a Samsung. Közel sem tökéletes a megoldásuk, ugyanis a homályosító effekt sokszor nem működik megfelelően, de amikor igen, akkor az a szakik szerint jobb, mint amit az iPhone 8 Plus csinál.

iphone-8-plus-vs-note-8

Végezetül a szakemberek megjegyezték, hogy még koránt sincs vége az évnek, így akár újabb trónfosztás is lehet. Természetesen itt lesznek még a Google Pixel 2 készülékei, valamint november folyamán érkezik az iPhone X, ami szintén esélyes. Az iPhone X hasonló szenzorokkal rendelkezik, mint a 8 Plus, azonban az utóbbi készülék telefotó szenzora f/2.8-as fényrekesszel rendelkezik, míg a csúcsmodell f/2.4-essel, ami mellett a második kamera is megkapta az optikai képstabilizátort.

Érdemes lesz megvárni az év végét, s megnézni, hogy melyik telefon rendelkezik majd a legjobb kamerával.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Jobbmintte - 2017.10.06. 00:50

    A tisztelt, nem naprakész cikkírónak üzenném, hogy a Google Pixel 2 mindkét elmlített telefonnál több (98) pontot szerzett ugyanezen a teszten. Kigondolunk valami baromságot, nem nézünk utána és leírjuk, mert az emberek nagyrésze úgyis beeszi? Ez a színvonal megy itt? Nem semmi.

Szólj hozzá Te is!