Megtörtént a trónfosztás, az iPhone 8 Plus rendelkezik a legjobb okostelefon kamerával

HusztiD 2017.09.25. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 2 147

iphone-8-camera

Előző hét pénteken megjelentek az iPhone 8 modellek az első körös országokban. Ennek kapcsán a DxOMark gyorsan letesztelte az Apple új telefonjait, majd szokásos módon rangsorolták őket. Tudni kell, hogy a DxOMark az okostelefonok kamerájának tesztelésére  szakosodott. Minden új okostelefon megjelenésekor górcső alá vetik az aktuális modelleket, amiket később leosztályoznak és rangsorolnak.

Tavaly ilyenkor az iPhone 7 Plus volt a király, ám nem sokkal később már a harmadik helyre esett vissza, hiszen a HTC U11 és a Googple Pixel párosa egy kicsivel jobb volt. Most az iPhone 8, majd az iPhone 8 Plus vette át a vezetést 92 és 94 ponttal. Ha egyszenzoros telefonról beszélünk, akkor a mezei nyolcas modell a legjobb választás, míg dupla kamerásnál a plusz modell a befutó.

A szakemberek által végzett tesztek alapján elmondható általánosságban, hogy egészen pontos színhatású és összességében lenyűgöző képeket csinálnak az új készülékek. Külön kiemelték a HDR funkciót, hiszen ez sokat fejlődött az előző évekhez képest. Az Apple sokat javított magán a szenzoron, hiszen alacsonyabb fényviszonyok mellett érezhetőek a különbségek egy iPhone 7 Pluszhoz képest.

Érdemes az alábbi képre szintén vetni egy pillantást. Az Apple már az iPhone 5s-ben is egy 12 megapixeles kameramodult használt, akárcsak az iPhone 8 esetében, de a különbség szemmel látható, ami nem másnak, mint a javított szenzornak és ISP-nek köszönhető.

asian_old_guy_apple_comparison-1024x350

Ha kijön az iPhone X, akkor biztos lesz újabb teszt a DxOMark által, így mi nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy az hogyan fog teljesíteni. Lényegében ugyanaz a szenzor található a csúcsmodellben is, a különbség pedig a telefotó szenzor fényrekeszében tapasztalható, valamint az X esetében már a második modul egyaránt optikai képstabilizátorral van felszerelve.

Információ! Ne feledjétek, a nyolcadik születésnapját ünneplő iDoki hatalmas kedvezménnyel állt elő, melyet egészen szeptember végéig vehettek igénybe. Bővebb részleteket itt találhattok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Zoli - 2017.09.25. 17:45

    Bírom ezeket a fotókat, vagy ugyanúgy beállt a csávó háromszor fotózkodni, vagy programmal visszarontották a kèpeket. Bizos a második a tuti megàllapítàs, de így viszont mi a f èrtelme van ennek az egèsz összehasonlításnak? Semmi!

  2. Patrik - 2017.09.26. 09:23

    Arra nem gondoltál hogy egyszerre fotóztak az összes telefonnal úgy hogy mindegyik telefon szögéből az arc legyen jól kivehető?!

Szólj hozzá Te is!