Vajon az iPhone 8 Plus vagy a Note 8 kamerája a jobb?

HusztiD 2017.10.03. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 1 003

comparison

A kérdés bizonyára több tech szakiban is felmerült, legutóbb pedig a CNET vetette egy alapos teszt alá az Apple és a Samsung legújabb csúcskészülékeit. Nagyjából elmondhatjuk, hogy mind a két kamera hasonló szenzorral van felvértezve, viszont ez koránt sem jelenti azt, hogy hasonlóan teljesítenének az új okostelefonok. A mai világban pedig egyre nagyobb szerepet kapnak az okostelefonok kamerái, hiszen az emberek ezek által rögzítik a fontosabb pillanataikat.

Ha a két telefonnak az expozícióit, színeit és az autófókuszát nézzük, akkor az Apple-t hozzák ki összesített nyertesnek a CNET. A felvételeket összehasonlítva láthatjuk, hogy a Note 8 fakóbb színhatást biztosít, míg az iPhone 8 Plus egy sokkal kontrasztosabb és melegebb színárnyalatot ad a felvételeknek. A Samsung készüléke ugyan gyorsabb autófókusszal rendelkezik, de ettől függetlenül az Apple-nél sokkal gördülékenyebbnek tűnik mindez felvétel közben, ami sokkal jobb, úgymond filmesebb hatást kelt.

Mind a két telefon képes 240 fps felvételre, azonban ez a Note 8 esetében ez 720p felbontás mellett lehetséges, míg a 8 Plusz akár 1080p-re is képes. Szintén beszélhetünk 4K felvételi módról a készülékeknél, azonban a Note 8-nál csupán 30 képkocka a korlát, míg az Apple-nél elérhető a 60 képkockás rögzítés ennél a felbontásnál. Ha az előlapi kamerát vizsgáljuk, akkor szintén az iPhone 8 Plus kerül ki győztesen, viszont ha a hangrögzítés minőségéről beszélünk, akkor a Note 8 a nyerő.

Beszéljünk bármilyen kameráról, a legnagyobb kihívást mindig az alacsony fényviszonyok jelentik. Ekkor eléggé zajosak tudnak lenni a képek, főleg akkor, ha okostelefonokról esik szó. Az Apple itt fölényesen nyert, ugyanis esti fényviszonyok mellett sokkal szebb és kevésbé zavarosabb felvételeket készít, mint a riválisa.

Akit bővebben érdekel a téma, annak érdemes a CNET oldalára ellátogatnia, valamint megnézni az alábbi videót, melyben egymáshoz hasonlítva láthatjuk a két telefon közötti különbséget.

Végül minden csak ízlés kérdése. Az alábbi felvételek alapján ti melyik telefonra voksoltok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. g - 2017.10.03. 18:07

    Aztaaaa el vagyok ragdtatva

  2. iRon242 - 2017.10.03. 19:43

    Nem tudom mire célzott a szerző a hangfelvétel minőségével kapcsolatban, az ilyen odavetett félmondatokkal nem tudok mit kezdeni, de egyet tudok: még a koncerteken iPhone-nal rögzített videók hangja is felülmúlta eddig minden várakozásomat, míg a szomszédom androidos szupertelója egy általa CD minőségűnek értékelt koncertet hangilag úgy rögzítete, hogy annál még egy Sokol rádió is élvezetesebbet produkál max. hangerőnél.

Szólj hozzá Te is!