Olcsóbb árakkal kívánja megtartani fölényét a Spotify

HusztiD 2017.07.14. 12:40 Apple Music, Egyéb 0 db 374

spotify

A legújabb fejlemények szerint a Spotify tárgyalásokat folytat a Sony Music Entertainment és a Warner párosával annak érdekében, hogy olcsóbb árakat kínálhassanak. Tudni illik, hogy a zenestreamingelő szolgáltatók különféle jogdíjakat fizetnek a kiadók számára.

Az, hogy ezen jogdíjak mértéke mennyi, az függ attól, hogy milyen szerződést kötöttek. A mostani tárgyalások berkein belül a Spotify reméli, hogy sikerül nyélbe csapniuk az üzletet, hiszen ezáltal ők is olcsóbban kínálhatnák a saját szolgáltatásaikat. Ez pedig elég nagy érv lenne számukra, hogy továbbra is megtartsák és elcsábítsák a felhasználókat.

A Spotify amúgy kedvező feltételeket kínál, hiszen van egy úgynevezett ingyenes rétegük, ahol reklámokért cserébe hallgathatnak zenét a felhasználók. Az Apple Music-nál csupán az első három hónap ingyenes, a havidíj pedig országonként változik. Alap esetben 9,99 dollárért és euróért lehet rá előfizetni, viszont a hátrányosabban besorolt országokban (köztünk mi) 4,99 euróért fizethetnek elő az emberek a szolgáltatásra.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!