Befellegzett a jailbreak-nek; mégsem lesz Touch ID az iPhone 8-ban – mi történt a héten?

HusztiD 2017.07.08. 15:42 Apple, Kiemelt hírek 0 db 388

Újabb izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött, így szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

a16ff053636871.5959f93721f4c-780x585

Hivatalos: egy korszak zárul le a jailbreak halálával

Pár nap híján kerek egy éve annak, hogy megérkezett a legutóbbi iOS jailbreak. Aki újabb kiadásra várna, annak van egy rossz hírünk, ugyanis egyenesen a jailbreakelés ismertebb atyjai erősítették meg a Motherboard számára, hogy többé már nem kell új jailbreakre számítani.

20140611_altconf-protip_0017-780x520

Bővebben itt.

KGI: az Apple teljesen kinyírja a Touch ID-t az iPhone 8-ból

Egyik kedvenc Apple elemzőnk, Ming-Chi Kuo viszonylag rég hallatott magáról, de a minap kiadott egy új beszámolót, melyben felvázolta, hogy mit várhatunk az idei év folyamán iPhone fronton. A szaki szerint az almások a szokásos két hardveres frissítés mellett (iPhone 7s és 7s Plus) bemutatják a teljesen újragondolt iPhone 8-at egyaránt.

iphone-8-concept11

Bővebben itt.

Az Apple szándékosan nyírta ki a 3D Touch alkalmazásváltót iOS 11-ben

Két évvel ezelőtt, mikor az Apple bemutatta az iPhone 6s és 6s Plus modelleket, akkor egy teljesen új funkciót tettek elérhetővé. Bevezették az úgynevezett 3D Touch nyomásérzékeny kijelzőt, aminek köszönhetően számos lehetőség nyílt meg a felhasználók részére.

3d-touch-ios-10-removed

Bővebben itt.

Bloomberg: Touch ID helyett 3D arcfelismerésre vált az Apple

A Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple egy új fajta 3D arcfelismerési eljárást tesztel, ami a közeljövőben felválthatja a Touch ID-vel történő azonosítást. Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple az iPhone 5s óta használja az ujjlenyomat olvasót, ami eddig kifejezetten bevált a felhasználók számára.

touch-id-thief

Bővebben itt.

2018-tól minden iPhone modell OLED kijelzővel érkezik

Nagyjából két hónapra vagyunk az iPhone 8 hivatalos bemutatójáig, azonban a legújabb hírek már ezen túlmutatnak. Ezúttal a viszonylag jól ismert Nikkei számolt be újabb pletykákról, amelyek azt állítják, hogy a 2018-as iPhone modellek mindegyike OLED kijelzővel lesz felszerelve.

iphone-8-size-comparison

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején visszatért Martin Hajek, kinek köszönhetően remek fehér iPhone 8 koncepciókat láthattunk, ami után kiderült, hogy az új iPad Prókban debütáltak a 10 nm-es processzorok. Sajnos érkezett egy viszonylag rossz hír is, mely szerint a High Sierra lesz az utolsó rendszer, ami még támogatja a 32 bites alkalmazásokat. Fiataloknál igen komoly alvásproblémákat okoz a lefekvés előtti okostelefon-használat, viszont 2020-ra minden második telefon OLED kijelzővel lehet szerelve.

iphone-8-android-clone

A hét második felében jött a hír, mely szerint a HomePod bejelentését követően Samsung is beszáll az okoshangszórók piacára, majd megtudhattuk, hogy mi a közös az Apple és a Fender párosában. Egy Apple rajongó a 20. század ismertebb filmjeiből hangulatos képeket varázsolt, majd láthattunk két darab megtévesztő iPhone 8 klónt. Végül pedig új akciót hirdetett az iDoik, melynek keretein belül 10 százalékot spórolhattok meg a kijelzőcserén.

Ezek voltak a huszonhetedik hét legérdekesebb hírei. Mivel nyár közepe van, ezért most kicsit csitulnak a kedélyek, kevés érdekes hírünk van. A következő hetek folyamán pedig még számos iPhone 8 pletykáról fogunk olvasni, míg az Apple be nem jelenit az új telefonokat szeptember folyamán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!