2020-ra minden második okostelefon OLED kijelzővel lesz felszerelve

HusztiD 2017.07.05. 13:55 Egyéb, iPhone 0 db 258

oled

A Trendforce nem olyan rég egy új felméréssel állt elő, melyben azt állítják, hogy három év múlva a piacon lévő okostelefonok 50 százaléka lesz OLED kijelzővel szerelve. A szakemberek szerint ebben pedig nagy szerepet játszik majd az Apple.

Tudjuk nagyon jól, hogy az Apple egyelőre egy telefonjában sem használja az OLED panelt, viszont ha igazak a hírek, akkor az ősszel megjelenő iPhone 8 lesz az első, amely megkapja ezt az új kijelzőt. A Trendforce szakijai szerint pedig sokan követik majd az Apple-t (legfőképp a kínai gyártók), amivel egy lavinát indítanak el. Egyre több és több kisebb gyártó fogja okostelefonjainál alkalmazni az OLED kijelzőt.

Mondjuk nagyon érdekes ez az állítás, hogy pont az Apple-t fogják utánozni, ugyanis ha megnézzük, akkor már évek óta kaphatóak OLED kijelzővel szerelt okostelefonok. Ha pedig minden jól megy, akkor az Apple még csak két hónap múlva fogja bemutatni az első ilyen telefonját. Mindenesetre ha valóban minden második telefon kap majd OLED kijelzőt az elkövetkezendő három évben, akkor az csak jó dolog lehet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!