Az Apple A szériás processzorainak atyja segítségével fejleszt saját chipeket a Google

HusztiD 2017.06.14. 15:55 Egyéb 0 db 123

IMG_2149-780x490

A legújabb hírek szerint a Google-nek sikerült egy igazán nagynevű veteránra lecsapniuk, aki korábban az Apple A szériás chipjein dolgozott. Manu Gulati még 2009 folyamán csatlakozott az Apple-höz és többek között az ő nevéhez fűzhetőek az A szériás processzorok, melyet az iPhone 4 éra óta használ az Apple.

Nyolc év után viszont elvált a két partner útja, így Gulati mostantól a Google csapatát erősíti. A meg nem nevezett források szerint pedig ezt jól kihasználja a Google, hiszen ők is saját architektúrájú chipet szeretnének a jövőben bevezetni az okostelefonjaik kapcsán. Ergo a jövőben búcsút vesznek a régóta használatos Snapdragontól.

Természetesen egy saját fejlesztésű chippel sokkal jobban jár a gyártó, hiszen jobban optimalizálhatják magát a szoftvert, valamint szintén jobb teljesítmény hozható ki belőle, így jobb versenytársa lehet az Apple-nek. Egyelőre viszont nem tudni, hogy mikorra várhatóak a Google saját processzoraival szerelt készülékek, de kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!