Tim beszélt a nyílt titokról, az önvezetésre képes autókról

HusztiD 2017.06.14. 17:55 Apple Car, Egyéb, Kiemelt hírek, Tim Cook 0 db 245

apple-car-cook

Az Apple Car koncepciójáról immáron több éve olvashattunk különféle pletykákat. Ezek zöme szerint az almások egy önvezetésre képes elektromos autón dolgoztak, amiről az utóbbi hónapok folyamán nem igazán számolt be a média. Tim Cook a Bloomberg számára adott egy rövid interjút, ahol a nyílt titokként kezelt témáról beszéltek.

Tudjuk nagyon jól, hogy a média korábban próbálta már faggatni erről a témáról a vezérigazgatót, azonban Tim mindig kitérő válaszokat adott. Ezúttal viszont másképp volt, hiszen nem kerülte ki a kérdéseket. Mi több, inkább szűkszavúan elárulta a tapasztalatokat, hogy miket éltek meg a vállalattal.

A CEO elmondása alapján az Apple az autonóm vezetési technikáról beszélt, hiszen az Apple-lel karöltve ezt a témát próbálták feszegetni. Szerinte ez a legnehezebb projekt, amin valaha dolgoztak, hogy egy olyan mesterséges intelligenciát alkossanak meg, ami működőképes. Ők sokkal inkább a szoftveren dolgoznak, mint egy autón, de ennél bővebben nem fejtette ki gondolatait.

applecar-800x450

A mostani nyilatkozatból mondhatjuk azt, hogy a kaliforniai vállalat jelenleg jegelte a saját elektromos autó projektjét, hiszen inkább a mögötte rejlő mesterséges intelligenciára gyúrnak rá. Konkrétumokat ugyan erről sem mesélt, de érdemes lesz kivárni, hogy mit alkotnak meg az elkövetkezendő évek folyamán.

Feltehetően egyre több autóban lesz elérhető a CarPlay, s valahogy így hozhatják el a saját koncepciójukat. Ugyanakkor nem érdemes arról sem megfeledkezni, hogy az előző év folyamán egymilliárd dollárt fektettek a kínai taxizásba, ami által számos lehetőség tárul eléjük.

A jövőben meglátjuk, bízzunk az Apple-ben!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!