40 magos CPU-t rejthet magában az Apple következő csúcsprocesszora

HusztiD 2021.11.11. 12:55 Apple, Mac, Pletykák 40 magos CPU-t rejthet magában az Apple következő csúcsprocesszora bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva 163

Az Apple elsőnek tavaly mutatta be az M1-es chipjeit, melyre az új MacBook Air és a belépőszintű MacBook Pro alapozott első körben. Nem olyan rég felfedték az M1 Pro és M1 Max chipeket is, amelyek szintén nagy előrelépést hoztak házon belül.

Az Information értesülései szerint az Apple következő generációs chipjeit szintén a TSMC fogja legyártani 5nm-es technológiával, azonban jelentős előrelépésre lehet számítani. Ha igazak az oldal értesülései, akkor az almások 2023-ban, a harmadik generációs processzoraikkal térnek át a 3nm-es gyártástechnológiára, amikor is a tervek szerint egy 40 magos chipet dobjanak piacra.

Az M1 processzorban jelenleg egy 8 magos, míg az M1 Pro és Max párosában 10 magos CPU-kat találhatunk meg. A jelenleg piacon lévő Mac Próban lévő Intel Xeon W chip 28 magos kialakítást rejt magában.

Kíváncsian várjuk, hogy miket ér el az Apple a közeljövőben, hiszen az előzetes információk alapján minden megvan ahhoz, hogy ismételten maradandót alkossanak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

A hozzászólások lezárva!