Rekord népszerűséget produkálhat az iPhone 7

HusztiD 2016.06.02. 15:57 iPhone 0 db 854

ChMkJlaST0mIWDEdAABuHhuQMYYAAHK5gD3SRkAAG42507

Már a könyökünkön jön ki a hír, mely szerint az Apple nem zárta valami fényesen a 2016 Q1-es pénzügyi negyedévet, azonban mint tudjuk, leginkább csak a média kapta fel a témát. Készült egy új elemzés a BMO Capital Markets elemzője, Tim Long által, aki szerint soha nem látott népszerűség vár az ősszel megjelenő okostelefonra.

A szakértő visszanézte az elmúlt évek statisztikáit, s kikalkulálta, hogy az iPhone felhasználók 17 százaléka vált olyan hamar telefont, amilyen hamar csak lehet – évente. További 58 százalék vár vele újabb egy évet, míg a másik 22 három évet és csupán a felhasználók 2 százaléka húzza még ennél is tovább a csereprocedúrát.

bmo

Végül volt egy olyan kimutatás, hogy akik két évnél idősebb iPhone-nal rendelkeznek, azok milyen arányban váltottak az adott évben megjelent új készülékekre. Amikor az iPhone 6 piacra került, akkor 23 százalékos volt az új felhasználói bázis, azonban a 6s idejében 19-re csökkent az arány. Amennyiben helyesek Long számításai, akkor az iPhone 7 esetében 25 százalék fölé növekedhet a megoszlás, míg a 7s ezt simán túlszárnyalhatja. Ergo minden negyedik, 2 évnél idősebb telefonnal rendelkező felhasználó fog lecsapni a szeptemberben érkező hetes modellre.

Bár mielőtt bárki lecsapna valamire, előbb érdemes lesz kivárni, hogy mégis milyen új telefont jelent be az Apple, hiszen ha egy felturbózott iPhone 6s-t dobnak piacra, akkor nem feltétlenül fognak ennyien váltani.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!