A Sony szerint a 2017-es okostelefonok zöme már dupla kamerával lesz felvértezve

HusztiD 2016.02.04. 10:40 iPhone 3 hozzászólás 1 129

iphone-telephoto-camera

Az utóbbi hetek folyamán már többször hallhattunk a dupla kamerával szerelt iPhone-ról, legutóbb például még egy szabadalmat is levédetett az Apple ezzel kapcsolatosan. Ezúttal a Sony pénzügyi vezetője, Kenichiro Yoshida szólalt fel, aki nagyon érdekes dolgokat osztott meg a nagyérdemű közönséggel.

Yoshida ugyan nem mondott konkrét vállalatokat, hogy kik fogják alkalmazni a dupla kamerás eljárást, de azt elmondta, hogy 2017-re már a gyártók zöme fog ezzel az újdonsággal előállni. Szerinte akik csúcsminőségű okostelefont gyártanak, azok mindenféleképpen alkalmazni fogják az új eljárást, hiszen ez egy olyan újdonság lesz, amivel némileg fel lehet lendíteni az értékesítéseket.

Elmondása alapján az okostelefonok piaca lassuló eladások elé néz, így aki továbbra is versenyképes akar maradni a high-end modelljeivel, annak bizony be kell vezetnie a két szenzort. Egy ilyen eljárásban az Apple érdekelt lesz, hiszen ha megnézzük, akkor évről évre jelentős fejlődések tapasztalhatóak az iPhone-ok kameráit illetően.

iphone-dual-camera

A kérdés persze az, hogy milyen előnyünk lesz abból, ha bevezeti a kétkamerás megoldást az almás vállalat. Egy ilyen technológia által lehetséges lenne akár a 3D-s képek készítése, lehetne mondjuk kép a képben funkciót használni videófelvételkor, illetve az egyik legfontosabb, hogy talán sokkalta élesebb képeket lőhetnénk a telefonnal.

Vannak pletykák, amik azt rebesgetik, hogy az iPhone 7 dupla kamerával fog piacra kerülni, ám ez vélhetően merész kijelentés. Természetesen nem kizárt, viszont az Apple stratégiáját ismerve inkább meghagyja ezt az újdonságot a következő, S szériás modellnek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Krisztián - 2016.02.04. 17:56

    S-t kell venni, a sima leginkább csak dizájn, nem sokkal több. Mit hozott a 6? Apple pay-t. És? Használja valaki?:)

  2. Bigyo - 2016.02.04. 20:59

    Igen amerikaban. Azert gyorsabb szebb es jobb lett, mint a sokak altal annyira fenyezett 5s. Ami szerintem egy tulertekelt telefon most mar.

  3. Lvgaben - 2016.02.05. 19:39

    En nap mint nap hasznalom az apple payt

Szólj hozzá Te is!