Apple TV vs Nvidia Shield, avagy melyikben rejlik több lehetőség?

HusztiD 2015.11.09. 14:29 Apple, Egyéb, Videók 1 db 703

mpare-lead

Az október végén megjelent negyedik generációs Apple TV sok újdonságot hozott az elődjeihez képest. Egyik ilyen dolog a megújult felhasználói felület, amely megkapta a Siri integritást, így a virtuális személyi asszisztensnek köszönhetően sokat fejlődött a set-top box. Ugyanakkor megjelent az App Store is az új készülékre, ahonnan különféle alkalmazásokat tölthetünk le, azonban egyelőre nagyon limitált számban találhatunk kiemelkedő darabokat.

A 2015-ös Apple TV egy kétmagos A8-as processzorral van felvértezve, amely a tavalyi iPhone készülékekben mutatkozott be. Mellé 2 GB RAM társul, illetve 32 és 64 GB-os kiszerelésben vásárolhatjuk meg. Az almás set-top box HDMI 1.4 porttal rendelkezik és csupán full HD felbontásra képes (talán a következő modellbe már 4K támogatottságot is integrál az Apple). A másik oldalon pedig egy négymagos Tegra X1 dolgozik amihez 3 GB RAM-ot pakoltak a mérnökök. A Shield-et 16 vagy 500 GB-os háttértárral szerezhetjük be. A rivális készülék már HDMI 2.0-val érkezett, ami azt jelenti, hogy támogatja a 4K felbontást.

Na de melyik a jobb set-top box? Ez némileg emberfüggő, de talán az Nvidia doboza rejt több lehetőséget pillanatnyilag. Az Apple új felülete kényelmes, ugyanakkor szórakoztató is egyben, hiszen a Siri hangvezérlés által könnyen megtalálhatunk bármit. Ugyanakkor megjelent az App Store, de ennek ellenére csupán kisebb kaliberű játékokkal játszhatunk, ám idővel egyre több, nagyobb kaliberű alkalmazás fog megjelenni. Az Nvidia pedig pont a játékokkal, illetve a 4K-val tudja megfogni a vásárlókat. A gyártó egy olyan készülékkel állt elő, amely részben helyettesíti a konzolokat, hiszen több kiváló játék közül válogathatunk, illetve a felhő alapú szolgáltatásuknak köszönhetően 60 fps mellett, 1080p felbontásban streamelhetünk akár egy Far Cry 4-et is.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az Nvidia alternatívája kínál több lehetőséget, de ne felejtsük el, hogy az Apple is hatalmas lépést tett az előző Apple TV-hez képest. Talán jövőre újra frissítik az almás set-top box-ot, ami nem csak erősebb lesz, hanem sokkal több lehetőséget kínál az App Store-nak köszönhetően, ami mellé feltehetően egyaránt megkapjuk a 4K felbontást.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Majkiii - 2015.11.10. 11:48

    Feltételezem, hogy a Shildel lehet Nas-ról vagy bármilyen adathordozórol filmeket, zenéket lejátszani, vagy akár torrentezni, ellenben egy töretlen Apple tv vel soha. Szóval…..

Szólj hozzá Te is!