Az Apple megnevezte a top 25 fertőzött alkalmazást

HusztiD 2015.09.24. 16:59 Apple, Egyéb 0 db 984

xcode-logo-m7hkqteuknvduyndt5wr6y9rxzt1nchfbpb7bkmch8

Az elmúlt napokban többször hallhattunk a kínai App Store körül forgó bonyodalmakról, hiszen alkalmazások százait fertőzték meg a hackerek. Mint azt megtudhattuk, a támadók egy módosított Xcode-ot terjesztettek, melynek hatására több ismertebb program malware-rel fertőződött meg. A hét folyamán az Apple törölte az érintett alkalmazásokat, később értesítették a fejlesztőket, hogy mindig hitelesítsék az Xcode aktuális verzióját, mert csak ilyen módon kerülhetik el a későbbi bonyodalmakat.

Ezúttal az Apple egy közleményben hívta fel a figyelmet a top 25 fertőzött alkalmazásra. Köztük olyan népszerű neveket találhatunk, mint a WeChat, Angry Birds 2 vagy a Heroes of Order & Chaos. Fontos megjegyezni, hogy a felsorolt programok közül több újra elérhető az App Store-ban. Ezeket nyugodtan lehet tölteni, hiszen azóta sikerült eltávolítani a malware-t. Vannak persze olyanok, amik még nincsenek jelen a virtuális áruházban, így azokra várni kell egy kicsit, amíg a fejlesztők helyrehozzák a hibákat.

top25

Úgy tűnik, hogy lassan lezárul az XcodeGhost mizéria, azonban biztosak lehetünk benne, hogy ezentúl az Apple jobban odafigyel, nehogy hasonló kellemetlenségek történjenek a jövőben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!