Az Apple Maps a weben keresztül is elérhető lesz

UP 2015.06.04. 12:31 Apple, Egyéb 0 db 220

Bár az Apple Maps alkalmazás jelenleg kizárólag iOS és OS X rendszereken érthető el, ez változni fog, ugyanis az új álláshirdetésekből kiderült, hogy a cég azt tervezi, hogy elérhető lesz webes crossplatform felületen az interneten keresztül is.

109129-1280_640x

Az Apple jövőbeli tervei egy múlt havi hirdetésből derültek ki, amiben Maps JavaScript mérnököt keresnek. A teljes munkaidős pozícióra – ami a cég cupertinoi székhelyén, Kaliforniában lenne – olyan webes technológiai szakértőt keresnek, aki segítene a térképfunkció zökkenőmentes internetes működtetésében. A pozíció betöltéséhez magas fokú JavaScript, HTML és CSS ismeret szükséges és tapasztalat kliensoldali webes applikációk fejlesztésében.

Jelenleg az Apple Maps csak az iOS 6-on és annál későbbi operációs rendszereken, illetve az OS X 10.9 Mavericksen és az újabb verziókon érhető el, de a web-alapú térképes szolgáltatás nyilván használható lenne más platformokon is, akár Windows-on is. Nem lenne meglepő lépés a cég részéről a Maps alkalmazás kiterjesztése, mivel az iCloud és az iWork irodai szolgáltatás is elérhető már több platformon böngésző-alapú formában.

Az Apple már rendelkezik a maps.apple.com URL-lel, de jelen formában nem hozzáférhető az Apple Maps böngészőn keresztül. Ehelyett a cég arra használja, hogy lehetővé tegye az oldallal a felhasználók számára, hogy térképadatokat osszanak meg egymással és más eszközökkel.

Már nem ez az első alkalom, hogy az Apple egy álláshirdetésen keresztül fedi fel jövőbeli terveit az alkalmazással kapcsolatban, mivel áprilisban kiderült, hogy tömegközlekedési információk integrálása is a célok között szerepel. Az Apple Maps nagyobb fejlesztései a következő generációs iOS és OS X rendszerekkel várhatók, amiket a 8-án esedékes WWDC-n mutatnak be. Mindezek mellett pedig várhatóan a közösségi útinformációk, az épületen belüli helymeghatározás és részletesebb Flyover utcakép adatok is bekerülhetnek az új Maps-be, köszönhetően az Apple furgonjainak, melyek Egyesült Államok-szerte feltűntek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!