Több alkalmazást töltöttek Androidra, mégis az iOS profitált jobban

HusztiD 2015.01.29. 12:44 Apple, Egyéb, iOS 0 db 395

hero

Az App Annie jóvoltából készült egy új felmérés, amelyből érdekes adatok derültek ki az Android kontra iOS témában. A vizsgálat során a tavalyi évet nézték és nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg belőle. Például – amint részben a cím is felfed -, az előző év folyamán 60 százalékkal több alkalmazást töltöttek le a droidosok, mint az almás felhasználók, ám ennek ellenére mégis az Apple boltja volt a jövedelmezőbb, hiszen 70 százalékkal produkált több bevételt.

Az App Annie felmérése alapján több, mint 700 ezer alkalmazást figyeltek, amelyből készítettek egy statisztikát. Olyan érdekességekre is fény derült, hogy USA, Japán és Korea több bevételt generált, mint az összes többi ország egybevéve. Az úgynevezett BRIC nemzetek (Brazília, Oroszország, India és Kína) is meglepő eredményeket produkáltak 2014-ben, amit külön kiemeltek. Az előző év egyébként a “super casual” rétegnek kedvezett, hiszen a Flappy Bird-nek és társaiknak köszönhetően nagyot nőtt az alkalmi játékosok száma. Az üzenetküldő applikációk is sokat fejlődtek az utóbbi időszakban, hiszen a WhatsApp is egy egyszerű csevegőalkalmazásból fejlődött tovább, amelyet szintén nagy előszeretettel alkalmaznak az emberek.

Nem olyan régen hallhattunk a Monument Valley-ról, amely kapcsán megtudhattuk, hogy az Androidos réteg csupán 5 százaléka vásárolta meg a játékot legálisan, míg az iOS bázis 40 százaléka. Ettől függetlenül sikeresnek mondható az alkalmazás, hiszen jócskán visszahozta a beleölt pénzösszeget a hatalmas warez ellenére. Továbbá mint az korábban kiderült az Apple jóvoltából, a fejlesztőknek tavaly 10 milliárd dollárt fizettek ki összesen, ugyanakkor az év első hetében 500 millió dollárt generált az App Store.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!